Stressvrijer leven
Stress balans-éren

Vermoeidheid, burn-out, depressie, het zijn steeds meer voorkomende fenomenen in onze maatschappij. De wereld wordt meer en meer ervaren als een mallemolen die ons steeds sneller doet leven, meer eisen stelt en met onze levensenergie en -kwaliteit aan de haal lijkt te gaan.

Bernd Smets (kinesist, osteopaat en psycho-energetisch coach), Carolien Boom (manueel therapeut, ondernemer en psycho-energetisch coach), Jan Meysmans (psycho-therapeut en psycho-energetisch practitoner) en Olga Bosmans (coach en loopbaanbegeleider) komen sinds september 2017 samen om rond dit thema inzichten te bundelen vanuit ieders werkveld. 
Het resultaat van dit onderzoek werd gebundeld in een voordracht en 3-daagse workshop: Stressbalans-éren. Tijdens deze uiteenzetting en ervaringsworkshop wordt de illusie doorprikt, dat we zelf geen vat hebben op de vele prikkels vanuit onze omgeving. Dit nieuwe inzicht geeft hoop en vertrouwen om (terug) te kunnen genieten van je volle potentie in het leven.

 

Korte inhoud van de workshop

Tijdens de  3-daagse workshop leer je balanceren op de koord tussen positieve en negatieve stress. Daarnaast is het ook de bedoeling om je individuele stressbalans te eren. Het is dus een dubbele beweging waarbij je langs de ene kant het evenwicht leert behouden in wat voor jou positieve en negatieve stress triggers zijn, en langs de andere kant leer je je eigen energiesysteem respecteren. Je zal in deze 3-daagse vooral aanwezig zijn in jezelf. Je zal op verkenningstocht gaan in de rationele, emotionele, fysieke en intuïtieve delen van jezelf en we doen dit door een combinatie van theorie gekoppeld aan oefeningen waarin de ervaring centraal staat.

Het is onze bedoeling om jou handvaten en tools mee te geven waarmee je zelf aan de slag kunt. Ongeacht of datgene wat jou stress geeft wegvalt of niet. Na deze 3-daagse ben je in staat om de impact van de stresstriggers op jouw stressniveau te beheren.

Als we het proces van de 3 dagen kort samenvatten dan kan dat in 3 woorden: Zien – Zin – Zijn

  • Op dag 1 gaan we zien of anders gezegd we werken om dingen helder in ons bewustzijn te brengen.
  • Op dag 2 werken we rond zin of meer bepaald de intrinsieke motivatie om iets in beweging/ verandering te brengen in jezelf.
  • Op dag 3 werken we rond zijn waar we in actie gaan vanuit het zijn.

 

De voordracht en de 3-daagse workshop kan je boeken om binnen jouw bedrijf, vereniging, school, enz te geven.

Contact: jan@timotheus.org
 

Stressvrijer leven


ons aanbod

Je vind hier op chronologische volgorde de lijst van alle activiteiten i.v.m. stressvrijer leven.

Geen items beschikbaar


Waarom spoelt er een burn-out-epidemie over ons land? Als we de berichten...

Alledaagse stress heeft zware gevolgen voor gezondheid 

10/04/18 in Knack verschenen.
Bron: Ips

 

Een lekke band, een...

Kwetsbaarheid kan een kracht zijn voor co-creatie waarbij individuen samen ...

Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus-Intuïtie vzw, die het belangrijkste onderdeel  uitmaakt van het Timotheus Project, is een gespecialiseerde vormingsinstelling, erkend door het Vlaams ministerie van cultuur. Al meer dan 25 jaar zijn we actief op het gebied van de niet-formele educatie. We leggen ons toe op intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, persoonlijke groei en levensverdieping.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Privacy verklaring >