Ster
Rouw- en stervensbegeleiding

SteR is de afkorting voor ‘Sterven en Rouwen, bewust en kwaliteitsvol  leven’. Deze onderzoeksgroep is al sinds 1993 actief. Steeds meer mensen kijken vandaag met nieuwe ogen naar de dood via o.a. wetenschappelijk onderzoek, bijna-doodervaringen en unieke persoonlijke ervaringen. Ook oude culturen en wereldgodsdiensten reiken ons manieren aan om met de dood om te gaan. Is de dood niet het definitieve einde maar eerder een nieuwe geboorte in een andere dimensie? Misschien is de sluier tussen leven en dood wel minder dens dan we dachten.

Deze manier van naar de dood kijken verandert ook onze manier van sterven om bewuster de overgang te maken en van rouwen om uiteindelijk veel bewuster te leven vanuit een vaak nieuwe zingeving. De groep onderzoekt al vele jaren dit thema en coördineert het vormingsaanbod rond Sterven en Rouwen binnen Timotheus vanuit een verruimende en bewuste manier van waarnemen en aanwezig zijn.
 
Contact: tinnedewinter@telenet.be
 

Ster


Marie de Hennezel over corona en de dood

De woorden van een grote dame die onze blik op de situatie van onze wereld onder COVID toelicht.

Beweging is leven

Hoe zou het zijn als iedereen gelooft in ‘overgaan’ en niet in ‘doodgaan’?

Leven en/of Dood

Een 3-daagse tentoonstelling over de kwetsbaarheid van het leven en de kwetsbaarheid van mens-zijn

Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus-Intuïtie vzw, die het belangrijkste onderdeel  uitmaakt van het Timotheus Project, is een gespecialiseerde vormingsinstelling, erkend door het Vlaams ministerie van cultuur. Al meer dan 25 jaar zijn we actief op het gebied van de niet-formele educatie. We leggen ons toe op intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, persoonlijke groei en levensverdieping.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Privacy verklaring >