Project Hope

HOPE is een nieuwe methode voor persoonlijke transformatie, die gekenmerkt is door eenvoud, zachtheid en effectiviteit. Het uitgangspunt is dat alles energie is, ook onze emoties, gedachten of gedragingen. Als we dus iets willen veranderen in onszelf, pakken we het op het energetische niveau aan. Dat ligt onder het niveau waarop de dingen zich zichtbaar, tastbaar of voelbaar aan ons voordoen.

In deze benadering beschouwen we alles en iedereen als deel van een groter geheel. Alles wat bestaat, komt voort uit één Bron en wordt erdoor in stand gehouden. Tussen al wat leeft, weeft zich een veld van eenheid en verbinding. Het doel van de HOPE-methodiek is je als mens opnieuw bewust met die Bron en dat eenheidsveld te leren verbinden.

Door dat te doen breng je ook de verschillende delen van je persoonlijkheid tot meer eenheid. Zo ga je steeds meer leven vanuit je grotere of hogere zelf, in verbinding met de Bron van waaruit je voortkomt. Je leven wordt harmonischer, voller en genoeglijker, zoals het van binnenuit bedoeld is.

Meer weten over de HOPE-methode? Lees het boek 'De HOPE-methodiek'.

Hope-Intensive

Je leert stapsgewijs de HOPE-methodiek toe te passen en te verdiepen. Het leren in voeling komen met deze methodiek is voor velen een levensveranderende ervaring. Het reactiveert ons eigen celgeheugen en herinnert ons aan onze eigen volmaaktheid, gezond zijn en heel zijn. Het herstelt het evenwicht in onszelf en activeert ons zelfgenezend vermogen. Deze nieuwe benadering werkt door op alle niveaus, zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel.

Hope-Facilitator

Dit is een trainingstraject in 6 stappen waarbij je jouw krachtbron alsmaar meer ontdekt. Je wenst je in te zetten om mensen dichter bij hun kern te brengen en zo samen met een ruim netwerk bij te dragen aan een betere wereld. Tijdens dit leerproces ontdek je jouw eigen krachtbron alsmaar meer, waarna het beter zal stromen.

Je kan je hiervoor stap per stap inschrijven.schema intuitieve ontwikkeling


ons aanbod

Je vind hier op chronologische volgorde de lijst van alle activiteiten binnen Project HOPE.


Opnieuw HOPE na corona?

Opnieuw HOPE na corona?
Cursisten getuigen over hun ervaringen met de HOPE-methodiek

Sinds Corona hebben meer dan 150 mensen kennis gemaakt met de HOPE-methodiek via de HOPE-intensive. De uiterst positieve feedback van deze mensen moedigt ons aan om de methodiek verder te verruimen en te verdiepen. Zo starten we nu maandag 31 mei een nieuwe HOPE intensive

Het HOPE-proces lost de innerlijke scheidingen op die we tijdens ons leven hebben opgebouwd, en waarvan we niet eens beseffen dat ze er zijn. Om negatieve emoties of gedachten in stand te houden is een interne scheiding nodig. Als de innerlijke scheiding eenmaal is weggesmolten, kunnen de negatieve emoties zich niet meer handhaven. Als we elke vezel van onze gewaarwording volledig ervaren als Bewustzijn, lossen de rigiditeiten in onze persoonlijkheidsstructuur en onze oordelen (negatief en positief) op natuurlijke wijze op. Wat overblijft is "alleen maar aanwezigheid".

We delen graag hieronder nog een aantal getuigenissen van mensen die in deze corona-tijden de HOPE-intensive gevolgd hebben.

“Ik heb al enkele malen geprobeerd om dit uit te leggen aan anderen wat HOPE is en wat er gebeurt. Ik blijf het heel lastig vinden om precies de bijzondere ervaring te beschrijven. Rationeel kan ik wel de methodiek beschrijven maar de speciale gewaarwording die je ervaart op het Moment dat je van de klik in de klak modus komt is niet in woorden over te brengen en ik ben nochtans gewend om veel woorden te gebruiken. Dit ervaren op verschillende plekken in je lichaam, terwijl je hoofd wel degelijk aanwezig blijft en zijn mening heeft over hetgeen je ervaart, is zeer bijzonder. Dat dit kan gefaciliteerd worden, online, te samen met iemand die je niet kent, met een snelheid van enkele zinnetjes, heb ik niet vaak eerder meegemaakt. Telkens had ik enkele dagen nodig om deze ervaring te laten bezinken. Er verder over nadenken, in de rationele zin van het woord was niet nodig. Deze ervaring zat vastgebeiteld, alsof ze er altijd geweest is en blijft ook stabiel en heroproepbaar als ik ze nodig heb.  Dit versterkt mijn basis zelfvertrouwen.

Ik kan het niet helemaal onderbouwen maar heb sterk het vermoeden dat ik een paar heel oude en gekende kind-thema’s heb gevoeld en aangeraakt waardoor mijn slaappatroon zeer sterk verbeterd is, wat al een jarenlang hardnekkig probleem is”

-Sonja, arts-

 

“Ik heb niet één specifiek moment, maar heb de Hope-Intensive in zijn geheel ervaren als ontspannend en zelfs speels. Er zijn “stapjes” om te volgen, maar die laten ruimte om gewoon mee te gaan met wat zich aandient. Alles toelaten wat zich aandient is het belangrijkste principe (en blijft een grote uitdaging voor mij), maar ik voel de enorme waarheid hiervan. Hope biedt de kans om te groeien in bewustzijn en alles wat zich aanbiedt onder ogen te durven zien. Een aanrader!”

-Isabelle, Coach, trainer, loopbaanbegeleider. -

 

“Het is prachtig om elke keer weer te mogen ervaren hoe mooi, eenvoudig en efficiënt jouw methode werkt. We genieten er enorm van en het biedt ons zoveel mooie groei in de thema’s die bij ons leven. Het is echt leuk om de beelden van de ikjes te volgen en op die manier de verhalen zich te zien ontplooien tijdens de sessies. Het zijn waarlijk innerlijke avonturen die we beleven.

Ik oefende ook met mijn dochter, die 9 jaar jong is, en het is verbazingwekkend dat dat zelfs nóg eenvoudiger gaat. Ze hoeft zelfs haar ogen niet te sluiten om contact te krijgen met de ikjes, en die vertalen zich in zo’n mooie ‘kinderwereldbeelden’ en grappige geluiden, het is wonderlijk om te ervaren. Het lijkt wel of ik naar een animatiefilm kijk wanneer zij mij haar innerlijke wereld via de Hope methodiek toont. Heel plezierig!

Ik wil je dus heel graag mijn dankbaarheid sturen, om deze mooie techniek met ons te delen. Het is voor mij een van de krachtigste coaching- en metamorfosetechnieken die ik momenteel ken, en het is ook superfijn om via het netwerk van Timotheus nieuwe en oude zielsconnecties te mogen (her)ontdekken. “

-Daisy-

 

“Ik ben eerder toevallig in de HOPE-cursus terecht gekomen. Uit nieuwsgierigheid. En ik wist niet wat ik kon verwachten. Achteraf heb ik me vaak de bedenking gemaakt: toeval bestaat niet! Ik heb er zoveel aan gehad dat ik het als een waar geschenk beschouw om niet alleen HOPE maar ook jullie VZW Timotheus te leren kennen.

Wat mij het sterkst bijblijft in deze HOPE-cursus is dat het een onderbouwde methode en structuur is. Je brengt de achtergrond op een behapbare manier en het geheel zit heel degelijk in mekaar. De online sessies, in combinatie met de oefeningen in duo en alleen, de dagelijkse opvolging en oefeningen... het was een bijzonder waardevolle leerbeleving. In dialoog met mensen, leren in dialoog te gaan met jezelf en met het grote veld, voorbij ons eigen denken en zijn. Wat een geschenk om dit te mogen ervaren en te leren.

De sterkste beleving was het mogen ervaren van de tijdloze ruimte die er is, waarin je gedragen wordt. Het klinkt zweverig, wellicht voor iemand die daar nog geen ervaring mee heeft. Ik zie in mijn coaching- en trainingspraktijk veel mensen die gebukt gaan onder stress. De HOPE-methode laat toe even afstand te nemen, in een paar seconden tijd, en de stilte te ervaren in je ganse wezen en zijn. En dat heb ik ervaren als wonderlijk en bevrijdend. Deze stilte heb ik ook ervaren als een enorme bron van kracht en wijsheid. Wat een ontdekking.

Wat ik vooral geleerd heb is in dialoog te gaan met mijn eigen lichaam en bestaan. Emoties en lichamelijke pijn krijgen een andere plaats. Ze overheersen niet en nemen niet over. Ze krijgen een plaats en je leert er als mens mee om te gaan, op een waardige manier.

Wat ik er vooral aan gehad heb is dat HOPE een methode en structuur biedt om waar en wanneer ook de stilte in te gaan. Ik had altijd een begeleidende stem nodig om te kunnen mediteren, nu kan ik het eender waar. En alleen.

Wat verandert het volgen van zo’n cursus in mijn leven? In mijn leven en werk draaide het altijd al over de dialoog met jezelf en met anderen. Ook in bedrijfscontext. De dialoog met het 'wezen' van je menszijn, tja, dat krijgt nu met HOPE een invulling. Dat stukje miste ik nog.

HOPE is een ontdekking is. Ik kan het niet laten er met collega coaches en trainers over te praten. Omdat het zo waardevol is om ook anderen het te laten ervaren. Vooral als je 'vast' zit in gedachten en emoties, wat we allemaal wel hebben, brengt de HOPE-methode een beweging en ruimte om terug te ademen. Deze ervaring brengt me zoveel dat ik me niet kan indenken dat ik deze methode niet verder toepas. In leven en werk.”

-Benedikte, Coach-

 

Ken je de HOPE-methodiek nog niet en ben je neiuwsgierig na het lezen van deze getuigenissen? Volgende maandag 31/5 start er een nieuwe HOPE-intensive via ZOOM.

HOPE-intensive 31/5 - DETAILINFO EN INSCHRIJVEN

 getuigenissen

 • Leen Verellen

  "Ongelooflijk hoe deze methode werkt en hoe fantastisch dat jullie dit met de mensheid delen en ons allen hiervan mee laten genieten!"

  Leen Verellen
 • Anne Billen

  "Het was een bijzondere ervaring, deze online verbinding in meerdere betekenissen... Blij en dankbaar met wat ik ontvangen heb. Dat is in de eerste plaats gezelschap op een tocht die tot hiertoe voor mij heel erg privé was."

  Anne Billen
 • Katrien De Keyzer

  "Deze methode die heel vormelijk werkt, sluit - zeker voor een intuïtieve beelddenker als ik - heel goed aan om op een veilige en heldere manier met mijn lichaamsbewustzijn in contact te komen. HOPE is voor mij heel toegankelijk om dagelijks met mijn gevoelens, gedachten en gewaarwordingen aan de slag te gaan. Je wordt geleidelijk aan meer je eigen autoriteit en legt niet langer de oorzaak of de mogelijkheid tot verandering buiten jezelf.”

  Katrien De Keyzer
 • Kaat Desmet

  "Het was een vreemde ervaring om op deze manier een cursus te volgen en mee op stap te mogen gaan. Toch vond ik het fijn om deelgenoot te zijn van dit project en jullie ervaringen. Ook voor mij is er heel wat beweging gekomen en is de tocht nog lang niet ten einde."

  Kaat Desmet
 • Christine Lenaerts

  "Dankzij Hope kom ik op zo een natuurlijke en liefdevolle wijze in contact met onderdrukte stukken van mezelf, dat het geen confrontatie meer is, maar net een opluchting! De heling die ontstaat en het effect daarvan op mijn leven is onvoorstelbaar."

  Christine Lenaerts
 • Lieve Noels

  "Door de Hope-Intensive sessie, de 21 dagen selfcoaching en de oefeningen die ik nog zelf doe, kan ik meer laten zijn wat er is, zonder in strijd te gaan, te vluchten of te veroordelen. Het heeft me concreet de afgelopen tijd geholpen om wat er aan heftigs op mijn pad kwam, dwars door te gaan op een manier die veel leefbaarder is en me meer bij mezelf houdt."

  Lieve Noels
 • Paul Baatsen

  “Ik was vanaf het begin verbaasd over deze zeer eenvoudige, toegankelijke, diepgaande methodiek om met bijvoorbeeld emoties om te gaan. Ik heb er zelf héél veel aan gehad omdat het bij mij zeer snel werkte.  Daarom ben ik ook direct de weg gegaan tot Hope-facilitator. Je kunt deze methode inzetten in verschillende werkvelden. Ik wil dit graag proberen in de school waar ik lesgeef.”

  Paul Baatsen

Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus is een lerende beweging die mensen bijeenbrengt en vormt om vanuit hun innerlijke ruimte en intuïtieve intelligentie hun talenten te ontwikkelen. Timotheus roept mensen op om vanuit intrinsieke bewogenheid, verantwoordelijkheid op te nemen en zich actief onderzoekend en bewustzijnsverruimend, te engageren in hun kleine gemeenschap, de brede samenleving en een wereld in transitie.  Het uiteindelijke doel is een multidimensionele en ethische samenleving die ruimte laat voor zowel de mentale ratio als voor ‘het supra-mentale’ - of dat wat het mentale overstijgt - waarin burgers co-creatief en zelfbewust zin geven aan een goed en harmonieus samenleven.


Opnieuw HOPE na corona?
Cursisten getuigen over hun ervaringen met de HOPE-methodiek

Sinds Corona hebben meer dan 150 mensen kennis gemaakt met de HOPE-methodiek via de HOPE-intensive. De uiterst positieve feedback van deze mensen moedigt ons aan om de methodiek verder te verruimen en te verdiepen. Zo starten we nu maandag 31 mei een nieuwe HOPE intensive

Het HOPE-proces lost de innerlijke scheidingen op die we tijdens ons leven hebben opgebouwd, en waarvan we niet eens beseffen dat ze er zijn. Om negatieve emoties of gedachten in stand te houden is een interne scheiding nodig. Als de innerlijke scheiding eenmaal is weggesmolten, kunnen de negatieve emoties zich niet meer handhaven. Als we elke vezel van onze gewaarwording volledig ervaren als Bewustzijn, lossen de rigiditeiten in onze persoonlijkheidsstructuur en onze oordelen (negatief en positief) op natuurlijke wijze op. Wat overblijft is "alleen maar aanwezigheid".

We delen graag hieronder nog een aantal getuigenissen van mensen die in deze corona-tijden de HOPE-intensive gevolgd hebben.

“Ik heb al enkele malen geprobeerd om dit uit te leggen aan anderen wat HOPE is en wat er gebeurt. Ik blijf het heel lastig vinden om precies de bijzondere ervaring te beschrijven. Rationeel kan ik wel de methodiek beschrijven maar de speciale gewaarwording die je ervaart op het Moment dat je van de klik in de klak modus komt is niet in woorden over te brengen en ik ben nochtans gewend om veel woorden te gebruiken. Dit ervaren op verschillende plekken in je lichaam, terwijl je hoofd wel degelijk aanwezig blijft en zijn mening heeft over hetgeen je ervaart, is zeer bijzonder. Dat dit kan gefaciliteerd worden, online, te samen met iemand die je niet kent, met een snelheid van enkele zinnetjes, heb ik niet vaak eerder meegemaakt. Telkens had ik enkele dagen nodig om deze ervaring te laten bezinken. Er verder over nadenken, in de rationele zin van het woord was niet nodig. Deze ervaring zat vastgebeiteld, alsof ze er altijd geweest is en blijft ook stabiel en heroproepbaar als ik ze nodig heb.  Dit versterkt mijn basis zelfvertrouwen.

Ik kan het niet helemaal onderbouwen maar heb sterk het vermoeden dat ik een paar heel oude en gekende kind-thema’s heb gevoeld en aangeraakt waardoor mijn slaappatroon zeer sterk verbeterd is, wat al een jarenlang hardnekkig probleem is”

-Sonja, arts-

 

“Ik heb niet één specifiek moment, maar heb de Hope-Intensive in zijn geheel ervaren als ontspannend en zelfs speels. Er zijn “stapjes” om te volgen, maar die laten ruimte om gewoon mee te gaan met wat zich aandient. Alles toelaten wat zich aandient is het belangrijkste principe (en blijft een grote uitdaging voor mij), maar ik voel de enorme waarheid hiervan. Hope biedt de kans om te groeien in bewustzijn en alles wat zich aanbiedt onder ogen te durven zien. Een aanrader!”

-Isabelle, Coach, trainer, loopbaanbegeleider. -

 

“Het is prachtig om elke keer weer te mogen ervaren hoe mooi, eenvoudig en efficiënt jouw methode werkt. We genieten er enorm van en het biedt ons zoveel mooie groei in de thema’s die bij ons leven. Het is echt leuk om de beelden van de ikjes te volgen en op die manier de verhalen zich te zien ontplooien tijdens de sessies. Het zijn waarlijk innerlijke avonturen die we beleven.

Ik oefende ook met mijn dochter, die 9 jaar jong is, en het is verbazingwekkend dat dat zelfs nóg eenvoudiger gaat. Ze hoeft zelfs haar ogen niet te sluiten om contact te krijgen met de ikjes, en die vertalen zich in zo’n mooie ‘kinderwereldbeelden’ en grappige geluiden, het is wonderlijk om te ervaren. Het lijkt wel of ik naar een animatiefilm kijk wanneer zij mij haar innerlijke wereld via de Hope methodiek toont. Heel plezierig!

Ik wil je dus heel graag mijn dankbaarheid sturen, om deze mooie techniek met ons te delen. Het is voor mij een van de krachtigste coaching- en metamorfosetechnieken die ik momenteel ken, en het is ook superfijn om via het netwerk van Timotheus nieuwe en oude zielsconnecties te mogen (her)ontdekken. “

-Daisy-

 

“Ik ben eerder toevallig in de HOPE-cursus terecht gekomen. Uit nieuwsgierigheid. En ik wist niet wat ik kon verwachten. Achteraf heb ik me vaak de bedenking gemaakt: toeval bestaat niet! Ik heb er zoveel aan gehad dat ik het als een waar geschenk beschouw om niet alleen HOPE maar ook jullie VZW Timotheus te leren kennen.

Wat mij het sterkst bijblijft in deze HOPE-cursus is dat het een onderbouwde methode en structuur is. Je brengt de achtergrond op een behapbare manier en het geheel zit heel degelijk in mekaar. De online sessies, in combinatie met de oefeningen in duo en alleen, de dagelijkse opvolging en oefeningen... het was een bijzonder waardevolle leerbeleving. In dialoog met mensen, leren in dialoog te gaan met jezelf en met het grote veld, voorbij ons eigen denken en zijn. Wat een geschenk om dit te mogen ervaren en te leren.

De sterkste beleving was het mogen ervaren van de tijdloze ruimte die er is, waarin je gedragen wordt. Het klinkt zweverig, wellicht voor iemand die daar nog geen ervaring mee heeft. Ik zie in mijn coaching- en trainingspraktijk veel mensen die gebukt gaan onder stress. De HOPE-methode laat toe even afstand te nemen, in een paar seconden tijd, en de stilte te ervaren in je ganse wezen en zijn. En dat heb ik ervaren als wonderlijk en bevrijdend. Deze stilte heb ik ook ervaren als een enorme bron van kracht en wijsheid. Wat een ontdekking.

Wat ik vooral geleerd heb is in dialoog te gaan met mijn eigen lichaam en bestaan. Emoties en lichamelijke pijn krijgen een andere plaats. Ze overheersen niet en nemen niet over. Ze krijgen een plaats en je leert er als mens mee om te gaan, op een waardige manier.

Wat ik er vooral aan gehad heb is dat HOPE een methode en structuur biedt om waar en wanneer ook de stilte in te gaan. Ik had altijd een begeleidende stem nodig om te kunnen mediteren, nu kan ik het eender waar. En alleen.

Wat verandert het volgen van zo’n cursus in mijn leven? In mijn leven en werk draaide het altijd al over de dialoog met jezelf en met anderen. Ook in bedrijfscontext. De dialoog met het 'wezen' van je menszijn, tja, dat krijgt nu met HOPE een invulling. Dat stukje miste ik nog.

HOPE is een ontdekking is. Ik kan het niet laten er met collega coaches en trainers over te praten. Omdat het zo waardevol is om ook anderen het te laten ervaren. Vooral als je 'vast' zit in gedachten en emoties, wat we allemaal wel hebben, brengt de HOPE-methode een beweging en ruimte om terug te ademen. Deze ervaring brengt me zoveel dat ik me niet kan indenken dat ik deze methode niet verder toepas. In leven en werk.”

-Benedikte, Coach-

 

Ken je de HOPE-methodiek nog niet en ben je neiuwsgierig na het lezen van deze getuigenissen? Volgende maandag 31/5 start er een nieuwe HOPE-intensive via ZOOM.

HOPE-intensive 31/5 - DETAILINFO EN INSCHRIJVEN

 


Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Inloggen >

Privacy verklaring >