Project Hope

HOPE is een nieuwe methode voor persoonlijke transformatie, die gekenmerkt is door eenvoud, zachtheid en effectiviteit. Het uitgangspunt is dat alles energie is, ook onze emoties, gedachten of gedragingen. Als we dus iets willen veranderen in onszelf, pakken we het op het energetische niveau aan. Dat ligt onder het niveau waarop de dingen zich zichtbaar, tastbaar of voelbaar aan ons voordoen.

In deze benadering beschouwen we alles en iedereen als deel van een groter geheel. Alles wat bestaat, komt voort uit één Bron en wordt erdoor in stand gehouden. Tussen al wat leeft, weeft zich een veld van eenheid en verbinding. Het doel van de HOPE-methodiek is je als mens opnieuw bewust met die Bron en dat eenheidsveld te leren verbinden.

Door dat te doen breng je ook de verschillende delen van je persoonlijkheid tot meer eenheid. Zo ga je steeds meer leven vanuit je grotere of hogere zelf, in verbinding met de Bron van waaruit je voortkomt. Je leven wordt harmonischer, voller en genoeglijker, zoals het van binnenuit bedoeld is.

Meer weten over de HOPE-methode? Lees het boek 'De HOPE-methodiek'.

Hope-Intensive

Je leert stapsgewijs de HOPE-methodiek toe te passen en te verdiepen. Het leren in voeling komen met deze methodiek is voor velen een levensveranderende ervaring. Het reactiveert ons eigen celgeheugen en herinnert ons aan onze eigen volmaaktheid, gezond zijn en heel zijn. Het herstelt het evenwicht in onszelf en activeert ons zelfgenezend vermogen. Deze nieuwe benadering werkt door op alle niveaus, zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel.

Hope-Facilitator

Dit is een trainingstraject in 6 stappen waarbij je jouw krachtbron alsmaar meer ontdekt. Je wenst je in te zetten om mensen dichter bij hun kern te brengen en zo samen met een ruim netwerk bij te dragen aan een betere wereld. Tijdens dit leerproces ontdek je jouw eigen krachtbron alsmaar meer, waarna het beter zal stromen.

Je kan je hiervoor stap per stap inschrijven.schema intuitieve ontwikkeling

De baanbrekende HOPE-methodiek

De baanbrekende HOPE-methodiek
Eenvoudig, zachtaardig en effectief

Volgende donderdag 4 maart start weer binnen Timotheus een nieuwe reeks HOPE-intensive. Het gaat al om de 20° editie. Honderden mensen volgden intussen al deze workshop.

HOPE is een synthese van 30 jaar onderzoekswerk binnen het Timotheus Project. 35 HOPE-facilitators (psychologen, coaches en therapeuten) gebruiken de methodiek bij het begeleiden van mensen in hun privépraktijk.

HOPE is een nieuwe methode van persoonlijke transformatie, die zich kenmerkt door haar eenvoud, zachtaardigheid en effectiviteit. De methode vertrekt vanuit de grondbeginselen van het supra-mentale bewustzijn (de realiteit die het mentale overstijgt) en de psycho-energetische psychologie. HOPE biedt jou als coach een precieze en gemakkelijk toegankelijke praktijk die mensen helpt bij het transformeren van hun uitdagingen, het omgaan met hun emoties, het oplossen van relatieproblemen tot zelfs het overkomen van fysieke moeilijkheden.

Het HOPE-proces lost de innerlijke scheidingen op die we tijdens ons leven hebben opgebouwd, en waarvan we niet eens beseffen dat ze er zijn. Om negatieve emoties of gedachten in stand te houden is een interne scheiding nodig. Als de innerlijke scheiding eenmaal is weggesmolten, kunnen de negatieve emoties zich niet meer handhaven. Als we elke vezel van onze gewaarwording volledig ervaren als Bewustzijn, lossen de rigiditeiten in onze persoonlijkheidsstructuur en onze oordelen (negatief en positief) op natuurlijke wijze op. Wat overblijft is "alleen maar aanwezigheid".

De natuurlijke wijsheid die we hebben, wordt meer beschikbaar, het leven wordt meer bevredigend en vervullend. Wie het HOPE-proces ingaat beseft al gauw hoeveel ‘geweld’ we onszelf in ons leven aandoen. Het geweld in de buitenwereld vertelt iets over hoe we met ‘geweld’ met onszelf en elkaar omgaan. HOPE is een fundamentele aanzet om op een nieuwe manier met onszelf en met onze coachees om te gaan.

Hieronder twee getuigenissen van deelnemers die aan de voorbije HOPE-intensive van januari deelnamen:

 

Mijn dierbare snoepjas uitdoen.

“Ik heb wat overgewicht en ik vind het nog niet zo makkelijk om de ca. 3 kilo lichter te worden en ik heb vaker de gewoonte om te snoepen (chocolade en koekjes). Dit snoepen bracht ik in als thema in een oefening tijdens de HOPE-intensive.

Het voelde al heel goed toen mijn begeleider me liet voelen en weten dat hij me met mijn snoepen, zag, hoorde, voelde en mijn snoepen ook bij zichzelf (h)erkende. Ik voelde steken in mijn zij, alsof ik een “rolmops” (opgerolde haring om een augurk met daar een prikker doorheen) was, alsof er een hele grote prikker dwars door mijn buik zat. De prikker was van mooi licht hout met een mooie doortekening en met mooie afgeronde uiteinden die aan weerskanten van mijn flanken naar buiten staken.

De rolmops met de grote prikker werd waargenomen door een mooie gladde grote knikker zo’n 5 cm in diameter die een blauwwitte wolk in zich droeg, de knikker op zich werd waargenomen door iets roze met wits, het was ingesnoerd ter grootte van een vuist het keek vanuit mijn voorhoofd. Bij nader inzien bleek het een bosje, hele gladde verschillende marshmellows te zijn om een heel gevoelige kern geplakt en ze deden daar dienst als stoot kussentjes. Ze waren eigenlijk al oud en beetje vuil en verweerd en toen ze gevraagd werden, wilden ze ook wel graag terug naar “de oceaan van Zijn”. Ik voelde hoe die soort kussentjes als het ware in hele kleine deeltjes stukje voor stukje afdruk brokkelden en verdwenen en met en met voelde ik me vrijer en vrijer worden. Voelde ik ook hoe de blauwe kleur uit de knikker verdween en deze helemaal transparant werd en toen in de vorm van een druppel ook zijn weg naar de oceaan van Zijn wist te vinden.

Uiteindelijk voelde ik hoe de houten staaf die door mij priemde, kleiner en kleiner werd. Eerst ter grootte van een stok en toen ter grootte van een cocktailprikker, een splinter en uiteindelijk niet eens meer een schilfer. Hij was weg…. Hij was helemaal weg!!

Op datzelfde moment voelde me ik me vrij, bevrijd. Ik voelde me heel opgelucht, speels en dat ik veel meer mezelf mocht zijn. Tegelijkertijd voelde ik dat het snoepgoed mij en mijn (zachte) kwetsbare kern beschermd heeft en dat dat vanaf nu niet meer nodig is!”

 Peter Gielkens, Heerlen, Nederland

 

Een gelaagd verhaal

Ik vond het heel boeiend dat het HOPE verhaal veel gelaagder is dan ik eerst vermoedde. Er zijn verschillende wegen naar Rome. En het maakt eigenlijk zelfs niet uit welke weg je kiest, aankomen doe je altijd. Dat geeft als coach heel veel vrijheid. De kunst is juist om niet gehecht te zijn aan de uitkomst en gewoon de energie van de cliënt te volgen. Die wijst altijd de weg en geeft uiteindelijk altijd sleutels tot verlichting.

De allereerste keer dat ik het als coach toepaste was op het einde van een sessie. We hadden nog twintig minuten en de cliënt zat met een vervelend gevoel van een grote bal in de buik (als gevolg van wat er in de sessie gebeurd was). Ik heb haar toen bij wijze van experiment uitgenodigd om die bal met de olifantenslurf te verkennen. Binnen het kwartier was de bal opgelost en kon de energie weer stromen. Toen ze haar ogen terug opendeed, zag ik precies een andere persoon voor me staan. Ze straalde, zat vol energie, voelde zich enorm opgelucht en was heel erg dankbaar voor het proces waar ik haar had doorgeloodst.
Fantastisch om te ervaren dat het zo snel en effectief gaat! 

Zelf vond ik het ongelooflijk om te ervaren dat er achter de kern van een pijnpunt in het lichaam een ongelooflijk veld van verruiming ligt. Pijn en vreugde liggen zo dicht bij elkaar. Dat was voor mij een echte eye-opener.

Ik coach mensen op vlak van levensmissie en zingeving. Dat is heel erg intuïtief werk. Hope is een geweldig instrument om bij coachees innerlijke obstakels en belemmeringen weg te werken, die eens de levensmissie helder is, bijna altijd mee de kop opsteken.

Peter Plusquin

 

Kom je ook meedoen op 4 maart?

DETAILINFO EN INSCHRIJVEN

Philippe Vandevorstgetuigenissen

 • Leen Verellen

  "Ongelooflijk hoe deze methode werkt en hoe fantastisch dat jullie dit met de mensheid delen en ons allen hiervan mee laten genieten!"

  Leen Verellen
 • Anne Billen

  "Het was een bijzondere ervaring, deze online verbinding in meerdere betekenissen... Blij en dankbaar met wat ik ontvangen heb. Dat is in de eerste plaats gezelschap op een tocht die tot hiertoe voor mij heel erg privé was."

  Anne Billen
 • Katrien De Keyzer

  "Deze methode die heel vormelijk werkt, sluit - zeker voor een intuïtieve beelddenker als ik - heel goed aan om op een veilige en heldere manier met mijn lichaamsbewustzijn in contact te komen. HOPE is voor mij heel toegankelijk om dagelijks met mijn gevoelens, gedachten en gewaarwordingen aan de slag te gaan. Je wordt geleidelijk aan meer je eigen autoriteit en legt niet langer de oorzaak of de mogelijkheid tot verandering buiten jezelf.”

  Katrien De Keyzer
 • Kaat Desmet

  "Het was een vreemde ervaring om op deze manier een cursus te volgen en mee op stap te mogen gaan. Toch vond ik het fijn om deelgenoot te zijn van dit project en jullie ervaringen. Ook voor mij is er heel wat beweging gekomen en is de tocht nog lang niet ten einde."

  Kaat Desmet
 • Christine Lenaerts

  "Dankzij Hope kom ik op zo een natuurlijke en liefdevolle wijze in contact met onderdrukte stukken van mezelf, dat het geen confrontatie meer is, maar net een opluchting! De heling die ontstaat en het effect daarvan op mijn leven is onvoorstelbaar."

  Christine Lenaerts
 • Lieve Noels

  "Door de Hope-Intensive sessie, de 21 dagen selfcoaching en de oefeningen die ik nog zelf doe, kan ik meer laten zijn wat er is, zonder in strijd te gaan, te vluchten of te veroordelen. Het heeft me concreet de afgelopen tijd geholpen om wat er aan heftigs op mijn pad kwam, dwars door te gaan op een manier die veel leefbaarder is en me meer bij mezelf houdt."

  Lieve Noels
 • Paul Baatsen

  “Ik was vanaf het begin verbaasd over deze zeer eenvoudige, toegankelijke, diepgaande methodiek om met bijvoorbeeld emoties om te gaan. Ik heb er zelf héél veel aan gehad omdat het bij mij zeer snel werkte.  Daarom ben ik ook direct de weg gegaan tot Hope-facilitator. Je kunt deze methode inzetten in verschillende werkvelden. Ik wil dit graag proberen in de school waar ik lesgeef.”

  Paul Baatsen

Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus is een lerende beweging die mensen bijeenbrengt en vormt om vanuit hun innerlijke ruimte en intuïtieve intelligentie hun talenten te ontwikkelen. Timotheus roept mensen op om vanuit intrinsieke bewogenheid, verantwoordelijkheid op te nemen en zich actief onderzoekend en bewustzijnsverruimend, te engageren in hun kleine gemeenschap, de brede samenleving en een wereld in transitie.  Het uiteindelijke doel is een multidimensionele en ethische samenleving die ruimte laat voor zowel de mentale ratio als voor ‘het supra-mentale’ - of dat wat het mentale overstijgt - waarin burgers co-creatief en zelfbewust zin geven aan een goed en harmonieus samenleven.


De baanbrekende HOPE-methodiek
Eenvoudig, zachtaardig en effectief

Volgende donderdag 4 maart start weer binnen Timotheus een nieuwe reeks HOPE-intensive. Het gaat al om de 20° editie. Honderden mensen volgden intussen al deze workshop.

HOPE is een synthese van 30 jaar onderzoekswerk binnen het Timotheus Project. 35 HOPE-facilitators (psychologen, coaches en therapeuten) gebruiken de methodiek bij het begeleiden van mensen in hun privépraktijk.

HOPE is een nieuwe methode van persoonlijke transformatie, die zich kenmerkt door haar eenvoud, zachtaardigheid en effectiviteit. De methode vertrekt vanuit de grondbeginselen van het supra-mentale bewustzijn (de realiteit die het mentale overstijgt) en de psycho-energetische psychologie. HOPE biedt jou als coach een precieze en gemakkelijk toegankelijke praktijk die mensen helpt bij het transformeren van hun uitdagingen, het omgaan met hun emoties, het oplossen van relatieproblemen tot zelfs het overkomen van fysieke moeilijkheden.

Het HOPE-proces lost de innerlijke scheidingen op die we tijdens ons leven hebben opgebouwd, en waarvan we niet eens beseffen dat ze er zijn. Om negatieve emoties of gedachten in stand te houden is een interne scheiding nodig. Als de innerlijke scheiding eenmaal is weggesmolten, kunnen de negatieve emoties zich niet meer handhaven. Als we elke vezel van onze gewaarwording volledig ervaren als Bewustzijn, lossen de rigiditeiten in onze persoonlijkheidsstructuur en onze oordelen (negatief en positief) op natuurlijke wijze op. Wat overblijft is "alleen maar aanwezigheid".

De natuurlijke wijsheid die we hebben, wordt meer beschikbaar, het leven wordt meer bevredigend en vervullend. Wie het HOPE-proces ingaat beseft al gauw hoeveel ‘geweld’ we onszelf in ons leven aandoen. Het geweld in de buitenwereld vertelt iets over hoe we met ‘geweld’ met onszelf en elkaar omgaan. HOPE is een fundamentele aanzet om op een nieuwe manier met onszelf en met onze coachees om te gaan.

Hieronder twee getuigenissen van deelnemers die aan de voorbije HOPE-intensive van januari deelnamen:

 

Mijn dierbare snoepjas uitdoen.

“Ik heb wat overgewicht en ik vind het nog niet zo makkelijk om de ca. 3 kilo lichter te worden en ik heb vaker de gewoonte om te snoepen (chocolade en koekjes). Dit snoepen bracht ik in als thema in een oefening tijdens de HOPE-intensive.

Het voelde al heel goed toen mijn begeleider me liet voelen en weten dat hij me met mijn snoepen, zag, hoorde, voelde en mijn snoepen ook bij zichzelf (h)erkende. Ik voelde steken in mijn zij, alsof ik een “rolmops” (opgerolde haring om een augurk met daar een prikker doorheen) was, alsof er een hele grote prikker dwars door mijn buik zat. De prikker was van mooi licht hout met een mooie doortekening en met mooie afgeronde uiteinden die aan weerskanten van mijn flanken naar buiten staken.

De rolmops met de grote prikker werd waargenomen door een mooie gladde grote knikker zo’n 5 cm in diameter die een blauwwitte wolk in zich droeg, de knikker op zich werd waargenomen door iets roze met wits, het was ingesnoerd ter grootte van een vuist het keek vanuit mijn voorhoofd. Bij nader inzien bleek het een bosje, hele gladde verschillende marshmellows te zijn om een heel gevoelige kern geplakt en ze deden daar dienst als stoot kussentjes. Ze waren eigenlijk al oud en beetje vuil en verweerd en toen ze gevraagd werden, wilden ze ook wel graag terug naar “de oceaan van Zijn”. Ik voelde hoe die soort kussentjes als het ware in hele kleine deeltjes stukje voor stukje afdruk brokkelden en verdwenen en met en met voelde ik me vrijer en vrijer worden. Voelde ik ook hoe de blauwe kleur uit de knikker verdween en deze helemaal transparant werd en toen in de vorm van een druppel ook zijn weg naar de oceaan van Zijn wist te vinden.

Uiteindelijk voelde ik hoe de houten staaf die door mij priemde, kleiner en kleiner werd. Eerst ter grootte van een stok en toen ter grootte van een cocktailprikker, een splinter en uiteindelijk niet eens meer een schilfer. Hij was weg…. Hij was helemaal weg!!

Op datzelfde moment voelde me ik me vrij, bevrijd. Ik voelde me heel opgelucht, speels en dat ik veel meer mezelf mocht zijn. Tegelijkertijd voelde ik dat het snoepgoed mij en mijn (zachte) kwetsbare kern beschermd heeft en dat dat vanaf nu niet meer nodig is!”

 Peter Gielkens, Heerlen, Nederland

 

Een gelaagd verhaal

Ik vond het heel boeiend dat het HOPE verhaal veel gelaagder is dan ik eerst vermoedde. Er zijn verschillende wegen naar Rome. En het maakt eigenlijk zelfs niet uit welke weg je kiest, aankomen doe je altijd. Dat geeft als coach heel veel vrijheid. De kunst is juist om niet gehecht te zijn aan de uitkomst en gewoon de energie van de cliënt te volgen. Die wijst altijd de weg en geeft uiteindelijk altijd sleutels tot verlichting.

De allereerste keer dat ik het als coach toepaste was op het einde van een sessie. We hadden nog twintig minuten en de cliënt zat met een vervelend gevoel van een grote bal in de buik (als gevolg van wat er in de sessie gebeurd was). Ik heb haar toen bij wijze van experiment uitgenodigd om die bal met de olifantenslurf te verkennen. Binnen het kwartier was de bal opgelost en kon de energie weer stromen. Toen ze haar ogen terug opendeed, zag ik precies een andere persoon voor me staan. Ze straalde, zat vol energie, voelde zich enorm opgelucht en was heel erg dankbaar voor het proces waar ik haar had doorgeloodst.
Fantastisch om te ervaren dat het zo snel en effectief gaat! 

Zelf vond ik het ongelooflijk om te ervaren dat er achter de kern van een pijnpunt in het lichaam een ongelooflijk veld van verruiming ligt. Pijn en vreugde liggen zo dicht bij elkaar. Dat was voor mij een echte eye-opener.

Ik coach mensen op vlak van levensmissie en zingeving. Dat is heel erg intuïtief werk. Hope is een geweldig instrument om bij coachees innerlijke obstakels en belemmeringen weg te werken, die eens de levensmissie helder is, bijna altijd mee de kop opsteken.

Peter Plusquin

 

Kom je ook meedoen op 4 maart?

DETAILINFO EN INSCHRIJVEN

Philippe Vandevorst


Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Inloggen >

Privacy verklaring >