Ster-facilitatorsopleiding

Ster-facilitatorsopleiding
Een jaartraject bestaande uit drie modules

Dit intensief programma rond stervensbegeleiding over de dood heen loopt reeds sinds 1992. We ontwikkelden een aanbod waarbij we ervaringsgericht en intuïtief aansluiten bij eeuwenoude overtuigingen van grote spirituele tradities. We zijn meer dan ons fysieke lichaam. Er is een werkelijkheid en een leven in overvloed over de dood heen! Onze inspiratie haalden we in de VS (Bob Monroe en Elisabeth Kübler-Ross) en eigen ervaringen. Centraal staan intuïtieve en bewustzijnsverruimende oefeningen, waarin we persoonlijk op een veilige en geleidelijke manier de verschillende stadia na de fysieke dood verkennen.

Deze training bestaat uit drie modules, geschikt voor alle mensen die geconfronteerd worden met rouw- en sterven vanuit persoonlijk of professioneel vlak. In de drie modules bieden we een aantal paradigma’s en tools aan die je kan helpen in dit innerlijke groeiproces. We hopen via dit aanbod jou te begeesteren op zoek te gaan naar wat je vanuit jouw ware wezen beweegt en stuwt om je innerlijke grenzen te verruimen. Zo kan je vanuit jouw essentie de ander écht nabij zijn met een warm en open hart. Je ervaart dat jouw aardse leven ingebed is in een veel groter en grootser Leven. Warme gevoelens van stille innige vreugde en diepe waarachtigheid worden jouw deel. Het mysterie van leven en dood laat zich geleidelijk openbaren.

Je kan de drie modules in willekeurige volgorde aanvatten. In de lente (na de Paasvakantie) is er de module 'Subtiele communicatie bij sterven en rouw' (1 weekend). Daarna vinden in de herfst de twee weekends 'Anders omgaan met sterven' plaats: 'De dood is niet het einde' en 'Stervensbegeleiding over de dood heen'. We vervolgen in het voorjaar (na de Kerstvakantie) met de module 'Anders omgaan met rouwen' (1 weekend). Je dient tevens na elke module een integratie- en supervisiemoment te volgen.

Wil je het certificaat van Ster-facilitator behalen, dan dien je tevens de 'Starterskit' en de drie 'Integratie en supervisie' te volgen. Je beëindigd je opleiding tot Ster-facilitator met een korte presentatie van ongeveer 15 min. van een uitgewerkte case.

Programma

 • Module A: Subtiele communicatie bij sterven en rouw (lente)
  • Vorming (1 weekend)
  • Integratie en supervisie (1 dag of individuele sessie)
 • Module B: Anders omgaan met sterven (herfst)
  • De dood is niet het einde (1 weekend)
  • Stervensbegeleiding over de dood heen (1 weekend)
  • Integratie en supervisie (1 dag of individuele sessie)
 • Module C: Anders omgaan met rouwen (voorjaar)
  • Vorming (1 weekend)
  • Integratie en supervisie (1 dag of individuele sessie)Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus is een lerende beweging die mensen bijeenbrengt en vormt om vanuit hun innerlijke ruimte en intuïtieve intelligentie hun talenten te ontwikkelen. Timotheus roept mensen op om vanuit intrinsieke bewogenheid, verantwoordelijkheid op te nemen en zich actief onderzoekend en bewustzijnsverruimend, te engageren in hun kleine gemeenschap, de brede samenleving en een wereld in transitie.  Het uiteindelijke doel is een multidimensionele en ethische samenleving die ruimte laat voor zowel de mentale ratio als voor ‘het supra-mentale’ - of dat wat het mentale overstijgt - waarin burgers co-creatief en zelfbewust zin geven aan een goed en harmonieus samenleven.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Inloggen >

Privacy verklaring >