Sit-in

                                                                                                                                   INSCHRIJVEN

Meditatie in huiselijke kring

Mediteer je graag, maar lukt het niet op eentje? Wil je graag mensen uit je streek ontmoeten die ook willen groeien in hun bewustwording en hun leven een nieuwe duurzame wending geven? Wil je jouw dagelijks leven de balans geven die je nodig hebt? Wil je graag op een nieuwe manier je steentje bijdragen aan een wereld in transitie? Gun jezelf dan in een Sit-in tijd en ruimte om bij jezelf te komen.

 

Voor rust en opladende stilte

Een Sit-in is een uitnodigend ervaringsmoment van rustgevende en opladende stilte. Deze worden georganiseerd op zoveel mogelijk plekken in Vlaanderen. Zo’n bijeenkomst bestaat uit een relatief kleine groep van mensen en duurt ongeveer 1,5 uur. Hierin maken we eerst tijd om te mediteren en de stilte te beleven. Daarna is er ruimte om ervaringen te delen bij een kopje thee en meegebrachte versnaperingen.

Een Sit-in vindt meestal plaats in de huiskamer van de Sit-in-facilitator, een begeleider die opgeleid is in en ervaring heeft met meditatie en innerlijke groei.

 

Voor iedereen toegankelijk

Een Sit-in is open voor zowel de totale beginner als voor een benieuwde gevorderde beoefenaar. Vertrekkend vanuit de eenvoudige ademhaling, zit-en-zijnstechnieken en het maken van klanken, bieden we ook verschillende rijkere vormen van meditatie aan die telkens leiden naar de innerlijke stilte, de leegte. Het uitgangspunt is steeds de vraag:

"Hoe kunnen we vanuit die innerlijke stilte creativiteit ontwikkelen om samen de grote uitdagingen voor onze tijd aan te gaan?

KAART

WIL JE ZELF SIT-IN-FACILITATOR WORDEN?

Heb je zin om zelf zo'n meditatie- en deelmoment te begeleiden?  Fantastisch! Neem contact met het secretariaat voor meer info. Jaarlijks organiseren we in De Kluizerij een tweetal Vormingsdagen voor Sit-in-facilitatoren. Je krijgt dan de nodige uitleg hoe je dit kan organiseren en doen. Klik hier om je in te schrijven voor de volgende vormingsdag.

 

IN JOUW REGIO

Sit'ins vinden plaats over heel Vlaanderen en in Brussel.

Klik op de locatie in de kaart voor alle data en inschrijving.