In stilte van Oud naar Nieuw

Wauw!!!

Wat fijn om te merken dat er zoveel belangstelling is voor het nieuwe stilte project binnen Timotheus  ‘In stilte van Oud naar Nieuw’ op 31 december. Het is erg bemoedigend dat zovele mensen het zinvol en belangrijk genoeg vinden om via dit ‘stiltemoment’ resoluut te kiezen voor een groeiweg van hoop, verbondenheid en kracht, samen.

 

Is de tijd niet meer dan ooit gekomen om zelf te besluiten deel uit te maken van de golf van bewustwording en genezing ,waar onze aarde zo dringend behoefte aan heeft? Ondanks twijfels en angsten van velen is er een waarachtiger aspect van ons dat ‘diep’ weet dat er een andere weg bestaat, dat er een gezonder bestaan is met een enorme potentie aan mogelijkheden.

 

Ergens in ons leeft het diepe besef dat vrijuit gelukkig leven een bestemming is. Die bestemming heeft een stille maar onweerstaanbare aantrekkingskracht, die ons meeneemt naar een nieuw en fris gevoel van ruimte, creativiteit en geluk dat we niet langer kunnen negeren.

 

Het enthousiasme van velen binnen Timotheus werkt aanstekelijk. Een aantal onder ons ging aankloppen bij andere organisaties zoals universitaire parochies, boudhistische verenigingen en Vormingplus organisaties, die enthousiast hebben laten weten dat ze meedoen.

 

Ben je zelf aangesproken om zinvol het jaar te eindigen en het volgende mooi in te zetten? Dan kan je dat op verschillene manieren doen:

  • Je komt op 31/12 naar één van de vertrekpunten (zie détailinfo), de deelname is gratis. Inschrijven is optioneel, maar helpt organisatorisch om één en ander in goede banen te leiden.
  • Je spreekt erover met andere familieleden en vrienden, bijv. via facebook en je spreekt samen af bij het vertrekpunt in je regio om 14 uur (in Kortrijk om 15 uur). Wie moeilijk stapt kan rechtstreeks naar de kathedraal of kerk komen om 15 uur.
  • Je spreekt, zoals andere enthousiaste Timotheus gangers, andere organisaties aan die misschien ook wel willen meedoen.

 

Praktisch

Straks vieren we de overgang van oud naar nieuw. Naast het (terecht!) feesten en vieren willen we een moment van stilte en bezinning inbouwen als tegengewicht voor alle verwarring, chaos en geweld in deze wereld. Samen met velen verzamelen we vanaf 14u op vastgestelde plekken in verschillende grote steden van het land. Van daaruit start een stiltewandeling door de stad om ten slotte in een belangrijke kerk of kathedraal van de stad een stiltemeditatie te houden. We willen daar onze innerlijke krachten bundelen door ons te verbinden met elkaar en met de wereld: een stille oproep tot vrede en verdraagzaamheid.

 

Op elke vertrekplaats is er eerst een korte kennismaking. Gedurende het eerste deel van de tocht overwegen we het voorbije jaar en de intenties voor het komende jaar. We nodigen je uit dit te delen met één van je tochtgenoten. Het tweede gedeelte stappen we richting kerk in stilte, met aandacht voor al onze zintuigen, aandacht voor alles wat leeft in de stad. De stilte meditatie begint vanaf 15 uur in de verschillende kerken en duurt 40 minuten.

 

Dit is een event dat tot stand komt in samenwerking met andere organisaties en vooral... MET JOU.


Waar: Zie détailinfo via inschrijving
Wanneer: Zondagnamiddag 31 dec (14-16 u)
Prijs: Gratis
Inschrijven: Optioneel, maar helpt wel om organisatorisch alles in goede banen te leiden.