logo
U bent hier: Oude website > Epeca > Agenda > Activiteit
Afstudeerdag Psycho-energetica

De cursisten die afstuderen brengen elk apart een thema naar voren waarin psycho-energetica intens verweven is met hun werkveld.

 

Een aanrader voor al wie meer wil vernemen over de concrete toepassingen van psycho-energetica in het beroepsleven. Tijdens de lunch en koffiepauzes is er mogelijkheid om met (oud-)cursisten en lesgevers te praten over de opleiding.
Welkom ook aan alle ex-cursisten om te komen supporteren  en natuurlijk familie en vrienden van degenen die hun eindwerk presenteren.

 

Programma


10.00 – Infosessie over de inhoud van de opleiding (kerngroep)


11.30 – Aandacht voor het onderbewuste, Hoe energievreters in waakstand een wijsheid in zich dragen (Bart Bouciqué, IT'er)

Ik weet, ik moet, ik wil. Krachtige woorden die veel bijbrengen in een rationele wereld. Ons onderbewuste laat zich echter ook horen, zien en voelen op zijn typische ongrijpbare, snelle manier. In deze presentatie worden mijn ervaringen en inzichten gedeeld over het onderbewuste en bewuste verstand. Speciale aandacht gaat naar ontmoetingen die voor mij geladen zijn terwijl ze voor een ander neutraal zijn. Er wordt een parallel gemaakt met de computer-evolutie. Zelflerende systemen herkennen heel gericht patronen uit een massa informatie en gebruiken voortschrijdend inzicht om reacties te verfijnen.  


12.30 – Lunch (broodjes te verkrijgen)


13.00 –  Vastzitten - hoe weer in flow geraken, Hoe de 5 elementen mij inspireren op mijn pad naar succes (Kris Vanhoof, Leadership Coach & Trainer)

Vastzitten , het laatste taboe? Voor mij zeker. Ik sta bekend om mijn creativiteit, drive en positieve spirit. Voor mij is vastzitten wel het laatste label dat ik wil opgeplakt krijgen. En toch, door helemaal in deze emotie te gaan, zonder oordeel de nood aan rust te durven aanvaarden, ontdekte ik hoe de confrontatie met het vastzitten nieuwe mogelijkheden kan scheppen. Aan de hand van de 5 elementen van de traditionele Chinese geneeskunde (aarde, vuur, water, metaal, hout)  ontdekte ik hoe ik succes probeerde te forceren door tegen de stroom in te roeien. Door terug met de flow van de voedende cyclus van de vijf elementen mee te gaan,bruis ik weer van energie en creativiteit, en ik neem volop nieuwe initiatieven. Vanuit mijn eigen ervaring en zelfreflectie, onderzocht ik hoe vastzitten en weer in beweging geraken bij andere mensen werkt.  Daaruit ontstond het idee voor een nieuwe methode om met mijn klanten aan de slag te gaan.

 

14.15 – Over energie, harmonie en andere sprookjes..., Burn-out en Bore-out (An De Hoon, Commercieel Teamleader)

Zijn het de nieuwe mode-woorden? Hebben deze fenomenen altijd bestaan? Komt het nu méér voor dan vroeger en wie is hiervoor nu eigenlijk verantwoordelijk?
Niet zozeer op deze vragen wil ik ingaan (want daar bestaat al massa lectuur van), dan wel op mijn aandeel in het verhaal en hoe een verdieping in de psycho-energetica mijn leven, zowel als mijn blik hierop, alvast stevig heeft verruimd.
Tijdens deze presentatie zoem ik in op mijn eigen persoonlijk traject en wil ik laten zien op welke manier psycho-energetica & het gebruik van de Dr. Bachremedies me dagelijks helpen om een authentieker mens, coach én teamleader te zijn.  Zo wil ik mijn steentje bijdragen aan méér energie en geluk zowel op de werkvloer als in mijn privé-omgeving.


15.30 – De kracht van hechten en onthechten (Catherine Carton, organisatiecoach)

We worden maar al te vaak geconfronteerd met verandering.  Dit kan een veranderde context op het werk zijn of in eigen omgeving. Elke verandering gaat gepaard met een proces van onthechten. We zijn het echter verleerd om om te gaan met afscheid of onthechting. Dit maakt nochtans deel uit van het leven en dit ontkennen of onderdrukken heeft negatieve gevolgen voor zowel het individu als voor de organisatie of de maatschappij. Ikzelf ben ervan overtuigd dat energie en ruimte voor welbevinden pas kunnen vrijkomen indien men ook aan het proces van onthechten tijd en ruimte spendeert. Graag deel ik met jullie mijn verhaal, een verhaal van vallen en weer op staan. 


16.45 – Uitreiking van de certificaten


 


Waar: VLAAMS-BRABANT - De Kluizerij (Aalstersedreef 1, Affligem)
Wanneer: Zondag 17 juni (10-17 u)
Prijs: Gratis