De vijf-elementenleer

De vijf-elementenleer
De energetische benadering van de 5 natuurlijke cycli

Vijf-elementenleer

De energetische benadering van de 5 natuurlijke cycli

 

De Chinezen observeerden dat alles in de natuur constant in beweging is en constant verandert, maar wel steeds volgens eenzelfde patroon. In het groot, maar ook in het klein. Ze zagen er vijf fasen in, vijf stappen. De ene fase is afhankelijk van de andere en er is ook een wederzijdse afremming. Door de vijf fasen te observeren en te leren kennen, konden ze de bewegingen van de natuur voorspellen, maar vooral ook als er zich problemen voordeden in hun persoonlijk leven. Zo ontstond de energetica van de 5 natuurlijke cycli, water, hout, vuur, aarde en metaal.

Misschien klinkt dit nu nog wat vaag, maar ervaar het maar eens energetisch in de 9 volgende lessen. Je leert het verband leggen tussen je problemen en uitdagingen in je leven en de dynamica van de 5 elementen. Zo krijg je vanzelf aha-momenten, kom je meer in voeling met je ware natuur en vind je gemakkelijker oplossingen voor bepaalde problemen.


Verdiepingsmodules

Je vind hier op chronologische volgorde de lijst van alle verdiepingsmodules die het volgende trimester gepland zijn.

Geen items beschikbaar
Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus-Intuïtie vzw, die het belangrijkste onderdeel  uitmaakt van het Timotheus Project, is een gespecialiseerde vormingsinstelling, erkend door het Vlaams ministerie van cultuur. Al meer dan 25 jaar zijn we actief op het gebied van de niet-formele educatie. We leggen ons toe op intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, persoonlijke groei en levensverdieping.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Privacy verklaring >