Energiepatronen - module 2.2

Energiepatronen - module 2.2
De Energetica van de Voice Dialogue benadering

Door het verkennen van jouw energiepatronen creëer je een groot bewust ego. Hoe sterker je je kunt verbinden met je totaliteit, hoe meer je jezelf bent. Hoe meer deelenergieën je gaat verkennen, hoe vollediger je bewuste ego wordt. De bedoeling is om meer afstand van bijv. jouw innerlijke criticus te nemen, zodat hij niet meer dwangmatig is, op voorwaarde dat er een ruimer stuk is, een volwassener stuk, een bewuster stuk. Het is een heel grote oefening om al die stukken van jezelf graag te leren zien, ze te omarmen zodat je meer van jezelf en meer van de anderen kan houden. Door het proces van 'Voice Dialogue' kan je de primaire sub-persoonlijkheden transformeren, bijv. de innerlijke criticus wordt raadgever, het gekwetste kind wordt kwetsbaar kind.

Wanneer je voor het eerst met 'Voice Dialogue' kennis maakt, lijkt het een werkvorm of techniek te zijn als vele andere. Maar wat men snel gaat ontdekken is dat de 'ikken' die we oproepen energie-geladen werkelijkheden zijn. Het zijn letterlijk vibrerende systemen, en het is oefening om ze bij onszelf of anderen te onderkennen, met hen te resoneren, en waar nodig ze te induceren. 
Eigenlijk leren we danser worden met onze eigen energieën: soms heel actief, dan weer rustig; soms yin, soms yang. We leren ongekende energieën ontdekken in het onderbewuste en ze aan de oppervlakte te brengen als dat nuttig voor ons is. Zo leren we weer helemaal leven vanuit onze kern.

Om nog een stap verder te gaan: een ervaren energetische danser zal zich uiteindelijk realiseren dat alle energie ok is, en dat de dans van de vele ikken in werkelijkheid de dans is van de vele goden en godinnen die in ons leven. Het proces van herkenning en beleving van de energiepatronen vermindert op heel organische wijze de macht van de zogenaamde zwaargewichten in ons als bijv. de innerlijke criticus, de perfectionist, de controleur, de pleaser en vandaag de dag soms de spirituele drammer. Een goede manier om onze eigen verstoten ikken te ontdekken is gelegen in het kijken naar onze eigen reacties op en veroordelingen van andere mensen. Als iemand bij ons een sterk gevoel van afkeer of veroordeling oproept, is het zeer waarschijnlijk dat die persoon appelleert aan één van onze verstoten ikken.

De nadruk tijdens het hele proces van 'Voice Dialogue' en het verkennen van je sub-persoonlijkheden is steeds gericht op de vraag: "Welke krachten komen vrij als ik voeling heb met (één van) mijn verstoten ikken?"

Deelnemingsvoorwaarde: minimum de Basisvaardigheden (Module 1.1) gevolgd hebben.
Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus is een lerende beweging die mensen bijeenbrengt en vormt om vanuit hun innerlijke ruimte en intuïtieve intelligentie hun talenten te ontwikkelen. Timotheus roept mensen op om vanuit intrinsieke bewogenheid, verantwoordelijkheid op te nemen en zich actief onderzoekend en bewustzijnsverruimend, te engageren in hun kleine gemeenschap, de brede samenleving en een wereld in transitie.  Het uiteindelijke doel is een multidimensionele en ethische samenleving die ruimte laat voor zowel de mentale ratio als voor ‘het supra-mentale’ - of dat wat het mentale overstijgt - waarin burgers co-creatief en zelfbewust zin geven aan een goed en harmonieus samenleven.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Privacy verklaring >