Wat leer je?

Wat leer je?

Je inschrijven voor de opleiding Psycho-energetica is jezelf engageren voor een diepgaande studie naar het totaal potentieel van de menselijke ziel, in zijn breedst mogelijk spectrum. De term Psyche of ziel verwijst hier naar de volledige menselijke ‘psyche’, dat wat wij méér zijn dan onze huidige persoonlijkheid. 

Tijdens deze jaaropleiding ga je onbevangen, zonder dogma of aanname, de werkelijkheid onderzoeken. Vanuit je eigen ervaringen, en die van je medestudenten, bouwt zich langzaam een toestand van verruimd bewustzijn, verfijnder ervaren, verdiepte kennis op, rechtstreeks verbonden met je eigen doorvoeling en lichamelijke ervaringen tijdens de diverse oefeningen en toepassingen. Enkel ervaring, studie en relativering van de eigen vooroordelen, vormen de bouwstenen van je groeiproces.

Na het bekwamen in het bewust waarnemen van de multi-dimensionele werkelijkheid waarin wij leven, zowel op grofstoffelijk, psychologisch, mentaal en subtiel-energetisch vlak, leer je gaandeweg de impact van de transformatiekracht van de bezielingsenergie op de materie zelf te ervaren. 

Dit proces gebeurt niet door te focussen op hogere energieën, bronnen van licht en wijsheid, buiten onszelf. Neen, juist het verkennen van je schaduw, de integratie van afgesplitste en ontkende aspecten van het Zelf en het doorleven van het ‘Totaal Mens Zijn’ is in deze opleiding het aandachtspunt. Gedurende de volledige opleiding wordt je aangezet om beweging te brengen in diverse stagnerende aspecten van je menselijk functioneren, om zo je energie weer in beweging te brengen, je leven in handen te nemen en grenzen van afscheiding en ontkenning te doorbreken.

Het uiteindelijke doel van deze opleiding is om mensen vaardigheden bij te brengen, die maken dat zij in staat zijn om zelf diepgaande veranderingen aan te brengen in hun eigen psychologische en materiële leefomstandigheden, en daardoor, als gevolg hiervan, in staat zijn om soortgelijke processen te initiëren in hun omgeving, dit in ethische harmonie met alle dimensies van het bestaan op aarde. 

Studenten verwoorden dit als het simultaan ontwikkelen van ‘de wijsheid van het hart’, ‘het openen van een gevoelskijk’ of het aandachtig leren leven in voortdurende synchroniciteit.
Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus is een lerende beweging die mensen bijeenbrengt en vormt om vanuit hun innerlijke ruimte en intuïtieve intelligentie hun talenten te ontwikkelen. Timotheus roept mensen op om vanuit intrinsieke bewogenheid, verantwoordelijkheid op te nemen en zich actief onderzoekend en bewustzijnsverruimend, te engageren in hun kleine gemeenschap, de brede samenleving en een wereld in transitie.  Het uiteindelijke doel is een multidimensionele en ethische samenleving die ruimte laat voor zowel de mentale ratio als voor ‘het supra-mentale’ - of dat wat het mentale overstijgt - waarin burgers co-creatief en zelfbewust zin geven aan een goed en harmonieus samenleven.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Inloggen >

Privacy verklaring >