Psycho-energetica

De opleiding bestaat uit een basisjaar (Practitioner), gevolgd door 2 jaar coaching (Master Coach) of 2 jaar leadership (Master Leader).

Na het behalen van het Master Coach of Master Leader certificaat, kan je ervoor kiezen om het andere certificaat ook te behalen, zijnde Master Leader of Master Coach. Je dient dan de volle twee jaar te volgen en dit aan verlaagt tarief. Vraag info via info@timotheus.org.

Practitioner
Eerste jaar Psycho-energetica

Belangrijk! Hiermee ga je het engagement aan voor een diepgaande studie naar het totaal potentieel van de menselijke ziel, in zijn breedst mogelijk spectrum. Tijdens deze jaaropleiding ga je onbevangen, zonder dogma of aannames, de werkelijkheid onderzoeken. Vanuit je eigen ervaringen, en die van je medestudenten, bouwt zich langzaam een toestand van verdiepte kennis, verfijnder ervaren, verruimd bewustzijn op, rechtstreeks verbonden met je eigen doorvoeling en lichamelijke ervaringen tijdens de diverse oefeningen en toepassingen. 

Enkel ervaring, studie en relativering van de eigen vooroordelen, vormen de bouwstenen van je groeiproces. Na het bekwamen in het bewust waarnemen van de multi-dimensionele werkelijkheid waarin wij leven, zowel op grofstoffelijk, psychologisch, mentaal en subtiel-energetisch vlak, leer je gaandeweg de impact van de transformatiekracht van je bezielingsenergie op de materie zelf te ervaren.

Master Coach
Tweede of derde jaar Psycho-energetica

We leven in een tijd waarin de mensheid voor grote, wereldwijde uitdagingen staat. Problemen zoals terrorisme, economisch-financiële, voedsel- en energie crisis, de opwarming van de aarde, hoge zelfmoordcijfers, armoede en wereldwijde ziektes tonen aan dat we als mensheid steeds meer losgekoppeld zijn van onszelf, van de anderen en van de ons omringende wereld. We bevinden ons zozeer in een collectieve staat van vervreemding, dat een crisis is ontstaan die veel mensen heeft wakker geschud. Veel mensen zijn klaar voor verandering en transformatie. Een groeiend aantal mensen vraagt zich af wat er echt belangrijk is en bezint zich over het heroriënteren van hun leven. Dit bewustzijn heeft geleid tot een groeiende nood aan coaching op ruimere, multi-dimensionele niveaus, meer bepaald: identiteit, missie en ziel.

Gewone coachingsprocessen hebben als doel om vanuit een bestaande toestand te bewegen naar een gewenste toestand. In het geval van psycho-energetische coaching is de gewenste toestand bij voorkeur diep verbonden met onszelf, met onze meest wezenlijke bestemming en met onze ruimste omgeving. Ze vertrekt vanuit een volle, aanwezige gecentreerdheid en een multidimensionale verbondenheid die de persoonlijkheid overstijgt.  Dit zijn sleutelkwaliteiten waarvan we merken dat ze het verschil maken in de begeleiding en coaching naar succesvolle zielsgelukkige creatieve mensen.

Master leader
Tweede of derde jaar Psycho-energetica

We ontwikkelen psycho-energetische vaardigheden om teams, organisaties, bedrijven, klassen en scholen, mensen in projecten psycho-energetisch aan te sturen. Dit werkt alleen in die vorm van leiderschap die niet gericht is op het verwerven van persoonlijke invloed, maar die het geheel ten dienste staat. 

Nieuw leiderschap stoelt op fundamenteel nieuwe inzichten uit de quantum fysica over hoe de wereld in elkaar steekt. De op Newton geënte mechanistische visie op het universum die ons denken nog steeds bepaalt, is in deze tijden van onderlinge afhankelijkheid en verandering wereldvreemd geworden. De wereld die we hebben geschapen, is een product van onze manier van denken, zei Einstein. Niets in de toekomst zal veranderen zonder een fundamentele verandering in de manier waarop we het leven bekijken. Dit is de kern van nieuw ‘leadership’.

Vanuit deze fundamentele visieverandering ontstaat een geheel nieuwe manier van leidinggeven. Wanneer we ons in een nieuwe betrokkenheid tot de wereld begeven, ervaren we snel een creatieve stroom waar de dingen spontaner gebeuren. Daarvoor moet je leren op tijd  te voorvoelen (pre-sensing) wat op komst is om vanuit wat zich aandient co-creatief tot handelen over te gaan. Dit bewust handelen kan alleen vanuit een gecentreerde aanwezigheid in - en een verbinding met - onze organisatie. Dit zijn bewustzijnskwaliteiten waarvan we merken dat ze het verschil maken in het aansturen van succesvolle teams, organisaties en projecten.

Praktisch

Alle opleidingsweekends en trainingsdagen vinden plaats in De Kluizerij - Aalstersedreef / Affligemdreef 1, 1790 Affligem. Voor een wegbeschrijving naar De Kluizerij. www.dekluizerij.com. De maaltijden en koffiepauzes zijn in de prijs begrepen.

Je bent vrij om te overnachten tijdens de weekends. Indien je daarvoor kiest, duid dan bij je inschrijving aan of je opteert voor een overnachting met ontbijt in een tweepersoonskamer of single kamer. Neem lakens (matras- en dekbedovertrek) of slaapzak, kussensloop, handdoek en toiletgerief mee. Je betaalt deze extra kost samen met de cursusbijdrage.

De nieuwe data voor cursusjaar 2019-2020 zullen bekend gemaakt worden in febuari 2019.schema intuitieve ontwikkeling


ons aanbod

Geen items beschikbaar
Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus-Intuïtie vzw, die het belangrijkste onderdeel  uitmaakt van het Timotheus Project, is een gespecialiseerde vormingsinstelling, erkend door het Vlaams ministerie van cultuur. Al meer dan 25 jaar zijn we actief op het gebied van de niet-formele educatie. We leggen ons toe op intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, persoonlijke groei en levensverdieping.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Privacy verklaring >