beroepsopleidingen - epeca

Epeca verzorgt opleidingen voor actieve professionals om aangeleerde psycho-energetische en intuïtieve vaardigheden te integreren in hun beroepspraktijk. We richten ons op professionelen uit de hulpverlening, de zorgsector, het onderwijs, de creatieve en commerciële wereld, en op leidinggevenden in alle takken van het economische weefsel en in de administratie. Onze cursisten ontwikkelen doorheen de opleiding hun intuïtieve bewustzijn en coach en leadership vaardigheden, waarna ze die integreren in hun professionele praktijk.

Epeca is erkend als beroepsvereniging met als thema psycho-energetica. In dit kader zijn de opleidingsnormen en -doelen volgens de internationale criteria voor innovatie, kwaliteit en integriteit. Onze afgestudeerden ontvangen gecertificeerde getuigschriften die beantwoorden aan de internationale en Europese standaards.

Na het volgen van de basisopleiding tot Psycho-energetisch Practitioner (1 jaar), kan jij je verder bekwamen tot Psycho-energetisch Master Coach of Master Leader (2 jaar).  Daarnaast zijn er ook specialisaties in Psycho-ecologie (2 jaar) en Rouw- en stervensbegeleiding (3 modules).

 

Wat is psycho-energetica?

‘Psycho’ verwijst naar het Griekse woord Psyché: Ziel, het meest wezenlijke aspect van de mens. Het woord ‘energetica’ verwijst naar het Griekse woord ‘energein’: verwerkelijken. Psycho-energetica verwijst naar de realiteit van de bezielde mens, met als centrale vraag: hoe kan de mens zich in de dagelijkse realiteit totaal verwerkelijken en daarbij zijn meest wezenlijke aspiraties vervullen? Psycho-energetica staat voor een geheel van kennis, inzichten, waarden en vaardigheden nodig bij het begeleiden naar een optimaal functioneren van de menselijke ‘psyché’  (levensbeginsel, ziel, wezen) en dit beschouwd vanuit zijn meest integrale en multi-dimensioneel aspect. De psycho-energetica verdiept zich dus in de multi-dimensionele en subtiel-energetische aspecten van het menselijk bewustzijn en de effecten van een bewuste communicatie, relatie en handeling.

 

Waarom zijn deze opleidingen vernieuwend?

Je krijgt een geïntegreerde, toepasbare en vernieuwende opleiding waarbij niet enkel je kennis vergroot, maar ook je menselijke vaardigheden toenemen, je gezondheid verbetert, je relatie zich verdiept en de zin van je bestaan zich progressief voor je opent. 

Door het heraanknopen met de krachtige psychologische dynamiek van de zielsenergie in je dagelijkse leven, krijg je zo’n vitale impulsen in je leven, dat letterlijk alles nieuw wordt. Het sleutelmoment is de bewustzijnservaring dat alles met alles verbonden is, rechtstreeks en onrechtstreeks. Op dat moment neemt de cursist weer zijn natuurlijke plaats in het totale systeem van het leven op aarde in, naar taak verantwoordelijkheid en vreugde.

 

De verschillende stappen

Starterskit: minimumvoorwaarde om een opleiding te starten.

of

 

Psycho-energetica:

  1. Psycho-energetisch Practitioner (1 jaar)
  2. Psycho-energetisch Master, met de keuze tussen:

 

Psycho-ecologie:

  1. Psycho-ecologisch Practitioner (1 jaar)
  2. Psycho-ecologisch Facilitator (1 jaar)

 

Rouw- en stervensbegeleiding:

 

Opmerking:

Je kan eerst de opleiding Psycho-ecologie of Rouw- en stervensbegeleiding volgen, en dan verder doorgroeien in het traject Psycho-energetica. Het mag ook omgekeerd.schema intuitieve ontwikkeling
Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus-Intuïtie vzw, die het belangrijkste onderdeel  uitmaakt van het Timotheus Project, is een gespecialiseerde vormingsinstelling, erkend door het Vlaams ministerie van cultuur. Al meer dan 25 jaar zijn we actief op het gebied van de niet-formele educatie. We leggen ons toe op intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, persoonlijke groei en levensverdieping.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Privacy verklaring >