Gathering

Gathering betekent: verzamelen, oogsten. Het staat hier voor het bundelen van onze krachten en daardoor het verwezenlijken van groei in onszelf en de samenleving.

Een Gathering is een regionale thema-avond (1 keer per maand in jouw regio), waarin er gewerkt wordt rond een specifiek onderwerp. Elke maand komt er een ander onderwerp aan bod. Een ervaren lesgever begeleidt de Gathering.

Een Gathering is een manier om het Timotheus Project te leren kennen. Voor de 'anciens' is het een ideale mogelijkheid om je intuïtieve vaardigheden te verdiepen, oud-collega's te ontmoeten en verbonden te blijven met de 'Timotheus-energie'. 

Wat mag je verwachten?

Tijdens zo'n regionale thema-avond nemen we voor de pauze de tijd om te delen, het onderwerp van de maand in te leiden en op adem te komen via een meditatie. Na de pauze is er een meditatieve oefening of energetische opstelling rond het  maandthema. We sluiten af met een deelronde en korte meditatie.

De centrale vraag tijdens zo'n avond is telkens: “Hoe kunnen we op een nieuwe manier de hinderpalen en uitdagingen in ons leven gebruiken als een hefboom om dieper te groeien?”

 

Wat zijn de onderwerpen?

We zoeken samen naar creatieve en eenvoudige antwoorden voor onszelf rond thema’s als:

  • zingeving
  • relaties
  • opvoeding
  • gezondheid
  • werk
  • ecologie
  • wereldvrede
  • maatschappelijke betrokkenheid

Als ‘Hoeders van onze omgeving’ ondersteunen we elkaar ieder op zijn/haar weg en dragen we samen meer zorg voor onze buurt, ons dorp, onze stad, onze streek. De thema’s en webinar voor elke maand worden telkens aangekondigd op onze website en in de e-nieuwsbrief.

 

Thema’s voor de volgende maanden:

 

Januari: Met passie en doorzettingsvermogen het nieuwe jaar in

Wat is bepalend om wat je verlangt ook te zien gebeuren in 2019?
Angela Duckworth – hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Pennsylvania – vertelt in haar succes boek : de grit factor dat niet intelligentie, maar passie en doorzettingsvermogen bepalend zijn voor succes. Hiermee doelt zij op de vastberadenheid om te werken aan je lange termijndoelen. In haar Ted Talk (door 9 miljoen mensen bekeken) zegt zij het volgende: “Vastberadenheid is passie en doorzettingsvermogen voor lange termijndoelen. Vastberadenheid is uithoudingsvermogen. Het is staan voor de toekomst, dag in, dag uit, niet een week, niet een maand, maar jarenlang. En heel hard werken om de toekomst waar te maken. Vastberadenheid is het leven benaderen als een marathon, niet als een sprint.” Heeft Angela Duckworth gelijk of zijn er nog andere factoren doorslaggevend?
Bij Timotheus denken we er ruimer over.
We laten je het meemaken via een aantal mooie oefeningen om het jaar ‘met passie’ te starten.

 

Februari: 6 manieren om meer te leven vanuit je hart.

Hoe fijn zou het zijn om jezelf vloeiend door het leven te bewegen, te leven vanuit je passie, je dromen te volgen, en te doen waar jij van houdt. Het lijkt soms wel iets onmogelijks om in deze staat van zijn te leven. Hoe wordt leven vanuit je hart een nieuwe manier van leven?
Bij elke keuze die we maken bewegen we onszelf dichterbij of verder weg van ons hart. We kiezen tussen liefde en angst. Onszelf en de ander. Snel en langzaam. Rust en onrust. Het is niet altijd makkelijk om te kiezen voor je hart, maar deze 6 tips met bijhorende oefeningen zullen je zeker helpen om meer te gaan leven vanuit je hart.

 

Maart: Ik verslaafd?

Verslaving, denken we, is iets voor anderen. Zij die bezig zijn met drugs, alcohol, sigaretten …
Wellicht is niets minder waar. Juist de kleine verslavingen zoals ongezonde gewoonte patronen die we niet lossen zoals snoepen, laat opblijven, constant shoppen, tv kijken, tonen ons een heel interessante weg naar innerlijke bevrijding. Onder kleine verslavingen wachten onvervulde diepe behoeftes waar we misschien al lang te weinig naar geluisterd hebben.
In deze Gathering ontdek je een heel eenvoudige oefening om via je kleine verslavingen bij je Essentie te komen.
 

Nieuw: ACPro-kaart

Dit is een jaarabonnement om een onbeperkt aantal Gatherings te volgen. De kaart is 365 dagen geldig vanaf de datum van betaling.

Met deze kaart bekrachtig je jouw engagement voor deze nieuwe beweging.schema intuitieve ontwikkeling

kies een gathering in jouw regio

Klik op de locatie in de kaart voor data en inschrijving.
Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus-Intuïtie vzw, die het belangrijkste onderdeel  uitmaakt van het Timotheus Project, is een gespecialiseerde vormingsinstelling, erkend door het Vlaams ministerie van cultuur. Al meer dan 25 jaar zijn we actief op het gebied van de niet-formele educatie. We leggen ons toe op intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, persoonlijke groei en levensverdieping.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Privacy verklaring >