Gathering

Gathering betekent: verzamelen, oogsten. Het staat hier voor het bundelen van onze krachten en daardoor het verwezenlijken van groei in onszelf en de samenleving.

Een Gathering is een regionale thema-avond (1 keer per maand in jouw regio), waarin er gewerkt wordt rond een specifiek onderwerp. Elke maand komt er een ander onderwerp aan bod. Een ervaren lesgever begeleidt de Gathering.

Een Gathering is een manier om het Timotheus Project te leren kennen. Voor de 'anciens' is het een ideale mogelijkheid om je intuïtieve vaardigheden te verdiepen, oud-collega's te ontmoeten en verbonden te blijven met de 'Timotheus-energie'. 

Wat mag je verwachten?

Tijdens zo'n regionale thema-avond nemen we voor de pauze de tijd om te delen, het onderwerp van de maand in te leiden en op adem te komen via een meditatie. Na de pauze is er een meditatieve oefening of energetische opstelling rond het  maandthema. We sluiten af met een deelronde en korte meditatie.

De centrale vraag tijdens zo'n avond is telkens: “Hoe kunnen we op een nieuwe manier de hinderpalen en uitdagingen in ons leven gebruiken als een hefboom om dieper te groeien?”

 

Wat zijn de onderwerpen?

We zoeken samen naar creatieve en eenvoudige antwoorden voor onszelf rond thema’s als:

  • zingeving
  • relaties
  • opvoeding
  • gezondheid
  • werk
  • ecologie
  • wereldvrede
  • maatschappelijke betrokkenheid

Als ‘Hoeders van onze omgeving’ ondersteunen we elkaar ieder op zijn/haar weg en dragen we samen meer zorg voor onze buurt, ons dorp, onze stad, onze streek. De thema’s en webinar voor elke maand worden telkens aangekondigd op onze website en in de e-nieuwsbrief.

 

Thema’s voor de volgende maanden:

 

April: Het helen van het kind in ons.

Hoe kostbaar je ongerepte kind ook is, je kent eer waarschijnlijk ook de schaduwzijde van in het rebelse, gekwetste, overgevoelig of angstige stuk in jou. Het Innerlijke Kind kan ontzettend kwaad op jou of op anderen zijn, wanneer je het verwaarloost of slecht behandelt. Dit heeft meteen een sterke impact op ons leven als volwassene vandaag.

Wellicht is dit innerlijke kind, vooral in zijn kwetsbare aspect, een van de belangrijkste aspecten om te groeien in jouw ziele essentie.

 

Mei: De kracht van je voorouders.

In onze individualistische samenleving zijn we nog weinig bewust van de impact van onze voorouders. Hun stemmen blijven echter fluisteren, net buiten het bereik van ons gewone gehoor. Ervaring leert ons dat onverwerkt leed vanuit de vorige generaties heel krachtig nog vandaag kan doorwerken in onze genen. Maar ook de kwaliteiten van de vorige generaties kunnen even krachtig aanwezig zijn.

Hoe ga je om met het onverwerkte leed, maar ook met die talenten van je voorouders? Hoe kan je die wonden helen en die krachten in jezelf activeren? We werken hieraan via een mooie indringende helingsoefening.

 

Juni: Exploreer de jakhals en de giraf in jou

De jakhals en de giraf staan symbool voor twee kwaliteiten in ons. De jakhals is resultaatgericht, oordelend en autoritair. De giraf is zowel zachtaardig als sterk, kijkt met mildheid naar wat zich aandient, communiceert vanuit zijn hart en zoekt naar verbinding en helderheid. In het boek dat Justine Mol hierover schreef wordt het duidelijk dat het mogelijk is de jakhals te accepteren en ruimte te geven, en tegelijkertijd giraf te kunnen zijn, vanuit een diepe wens bij te dragen aan geluk en vrede voor iedereen. De giraf helpt de jakhals zich te uiten waardoor zijn meedogenloosheid kan veranderen in mededogen.

Een inspirerende thema-avond waarin je de mogelijkheden van verbindend communiceren ervaren kan.

Nieuw: ACPro-kaart

Dit is een jaarabonnement om een onbeperkt aantal Gatherings te volgen. De kaart is 365 dagen geldig vanaf de datum van betaling.

Met deze kaart bekrachtig je jouw engagement voor deze nieuwe beweging.schema intuitieve ontwikkeling

kies een gathering in jouw regio

Klik op de locatie in de kaart voor data en inschrijving.
Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus-Intuïtie vzw, die het belangrijkste onderdeel  uitmaakt van het Timotheus Project, is een gespecialiseerde vormingsinstelling, erkend door het Vlaams ministerie van cultuur. Al meer dan 25 jaar zijn we actief op het gebied van de niet-formele educatie. We leggen ons toe op intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, persoonlijke groei en levensverdieping.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Privacy verklaring >