Gathering

Gathering betekent: verzamelen, oogsten. Het staat hier voor het bundelen van onze krachten en daardoor het verwezenlijken van groei in onszelf en de samenleving.

Een Gathering is een regionale thema-avond (1 keer per maand in jouw regio), waarin er gewerkt wordt rond een specifiek onderwerp. Elke maand komt er een ander onderwerp aan bod. Een ervaren lesgever begeleidt de Gathering.

Een Gathering is een manier om het Timotheus Project te leren kennen. Voor de 'anciens' is het een ideale mogelijkheid om je intuïtieve vaardigheden te verdiepen, oud-collega's te ontmoeten en verbonden te blijven met de 'Timotheus-energie'. 

Wat mag je verwachten?

Tijdens zo'n regionale thema-avond nemen we voor de pauze de tijd om te delen, het onderwerp van de maand in te leiden en op adem te komen via een meditatie. Na de pauze is er een meditatieve oefening of energetische opstelling rond het  maandthema. We sluiten af met een deelronde en korte meditatie.

De centrale vraag tijdens zo'n avond is telkens: “Hoe kunnen we op een nieuwe manier de hinderpalen en uitdagingen in ons leven gebruiken als een hefboom om dieper te groeien?”

 

Wat zijn de onderwerpen?

We zoeken samen naar creatieve en eenvoudige antwoorden voor onszelf rond thema’s als:

  • zingeving
  • relaties
  • opvoeding
  • gezondheid
  • werk
  • ecologie
  • wereldvrede
  • maatschappelijke betrokkenheid

Als ‘Hoeders van onze omgeving’ ondersteunen we elkaar ieder op zijn/haar weg en dragen we samen meer zorg voor onze buurt, ons dorp, onze stad, onze streek. De thema’s en webinar voor elke maand worden telkens aangekondigd op onze website en in de e-nieuwsbrief.

 

Thema’s voor de volgende maanden:

 

Oktober: Hoe overleef ik ‘moeilijke mensen’?

Sommige mensen kunnen ons het leven zuur maken, energie uit ons zuigen en het uiterste van ons vergen. Hoe kunnen we ons daartegen effectief beschermen? En, als het even kan, zonder zelf een moeilijk mens te worden? We kennen ze allemaal: grensoverschrijders, praatjesmakers, negatievelingen, dominante mensen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders. Ze bedoelen het niet slecht, maar ze kunnen ons leven behoorlijk zuur maken. Op deze themaavond leren we een aantal strategieën om met ‘moeilijke mensen’ om te gaan.

 

November: Om te weten wat je roeping is, moet je wakker zijn

Door bewustwording van de natuurlijke intelligentie in jezelf, jouw zin in het leven, kun je je missie makkelijker ontwikkelen dan wel herkennen. “Ik hoef niet langer op zoek te gaan naar mezelf. “Ik hoef me alleen te verbinden met mezelf en mijn zintuigen hun werk te laten doen.” Dat klinkt wel heel simpel. De beweging is ook simpel: met je aandacht naar binnen gericht. Vervolgens je zintuigen hun werk laten doen en begrip te krijgen over wie je bent, waarbij je gevoed wordt door je ratio, je gevoelens en je innerlijke weten, dat is best complex. Tijdens deze themavond doen we een bijzondere oefening om te reflecteren over onze eigen missie in dit leven via onze natuurlijke intelligentie.

 

December: In een conflict tussen ‘wil’ en ‘verbeelding’ zal de verbeelding winnen

Stel je dit maar eens voor: er zijn twee hoge kerktorens die een meter of tien van elkaar af staan en daar tussenin is een plank opgehangen. Aan het begin van die plank, op een van die kerktorens, daar sta jij. Je zet je voet voorzichtig op de plank. Je begint te lopen in de richting van kerktoren nummer twee. Als je naar beneden kijkt, zie je mensen naar je zwaaien. Vanaf deze hoogte zijn het hele kleine poppetjes. De plank veert een beetje. Je wilt natuurlijk rustig en veilig naar de andere kant lopen. Wat nu als er een conflict is tussen je wil en je verbeelding? Wat gebeurt er als je beslist veilig wilt oversteken (de wil), maar je ziet tegelijkertijd beelden dat je valt (de verbeelding)? Dan loop je onzeker en wankel over die plank. Ondanks dat je dat helemaal niet wilt. En dat maakt een val waarschijnlijker. Er zijn maar weinig mensen bezig om hun aandacht doelbewust te richten. Vaak dobberen we ongericht door de dag heen. Vandaag zijn we zo gauw afgeleid via smartphone, mails, internet, snel leven. Hoe richt ik mijn aandacht, hoe besteed ik mijn energie bewust. Dit is actueler dan ooit. Op deze thema avond leren we onze verbeelding focussen via het formuleren van een ‘lijfspreuk’
 schema intuitieve ontwikkeling

kies een gathering in jouw regio

Klik op de locatie in de kaart voor data en inschrijving.
Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus-Intuïtie vzw, die het belangrijkste onderdeel  uitmaakt van het Timotheus Project, is een gespecialiseerde vormingsinstelling, erkend door het Vlaams ministerie van cultuur. Al meer dan 25 jaar zijn we actief op het gebied van de niet-formele educatie. We leggen ons toe op intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, persoonlijke groei en levensverdieping.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Privacy verklaring >