Gathering

Gathering betekent: verzamelen, oogsten. Het staat hier voor het bundelen van onze krachten en daardoor het verwezenlijken van groei in onszelf en de samenleving.

Een Gathering is een regionale thema-avond (1 keer per maand in jouw regio), waarin er gewerkt wordt rond een specifiek onderwerp. Elke maand komt er een ander onderwerp aan bod. Een ervaren lesgever begeleidt de Gathering.

Een Gathering is een manier om het Timotheus Project te leren kennen. Voor de 'anciens' is het een ideale mogelijkheid om je intuïtieve vaardigheden te verdiepen, oud-collega's te ontmoeten en verbonden te blijven met de 'Timotheus-energie'. 

Wat mag je verwachten?

Tijdens zo'n regionale thema-avond nemen we voor de pauze de tijd om te delen, het onderwerp van de maand in te leiden en op adem te komen via een meditatie. Na de pauze is er een meditatieve oefening of energetische opstelling rond het  maandthema. We sluiten af met een deelronde en korte meditatie.

De centrale vraag tijdens zo'n avond is telkens: “Hoe kunnen we op een nieuwe manier de hinderpalen en uitdagingen in ons leven gebruiken als een hefboom om dieper te groeien?”

 

Wat zijn de onderwerpen?

We zoeken samen naar creatieve en eenvoudige antwoorden voor onszelf rond thema’s als:

  • zingeving
  • relaties
  • opvoeding
  • gezondheid
  • werk
  • ecologie
  • wereldvrede
  • maatschappelijke betrokkenheid

Als ‘Hoeders van onze omgeving’ ondersteunen we elkaar ieder op zijn/haar weg en dragen we samen meer zorg voor onze buurt, ons dorp, onze stad, onze streek. De thema’s en webinar voor elke maand worden telkens aangekondigd op onze website en in de e-nieuwsbrief.

 

Thema’s voor de volgende maanden:

 

Juli en augustus: healing- en readingavond

In de zomermaanden verleggen we onze focus, we zien wat er leeft in de groep, mediteren samen en doen een ontspannende healing- en readingoefening.

 

September: Supramentaal leren

In september start het nieuwe schooljaar. Onze kinderen trekken dan weer naar school om te ‘leren’. Maar volwassenen die bewust leven en groeien spreken over ‘levenslang leren’. Laten we dan ook in de gatherings eens verkennen wat ‘leren’ betekent voor een wereld in transformatie, op weg naar de ‘mens van de toekomst’. 
Je leert nieuwe paden voor leren vanuit supramentaal bewustzijn verkennen. Het is de manier om jouw onbewuste te trainen om al lerend te groeien, zodat je de dingen die je wenst te veranderen moeiteloser kan aanpakken.

Deze oefeningen zijn tevens toegangspoorten om je kinderen te ondersteunen in hun leerproces zodat ze meer kunnen gaan genieten van ‘naar school gaan’.
 

Nieuw: ACPro-kaart

Dit is een jaarabonnement om een onbeperkt aantal Gatherings te volgen. De kaart is 365 dagen geldig vanaf de datum van betaling.

Met deze kaart bekrachtig je jouw engagement voor deze nieuwe beweging.schema intuitieve ontwikkeling

kies een gathering in jouw regio

Klik op de locatie in de kaart voor data en inschrijving.
Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus-Intuïtie vzw, die het belangrijkste onderdeel  uitmaakt van het Timotheus Project, is een gespecialiseerde vormingsinstelling, erkend door het Vlaams ministerie van cultuur. Al meer dan 25 jaar zijn we actief op het gebied van de niet-formele educatie. We leggen ons toe op intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, persoonlijke groei en levensverdieping.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Privacy verklaring >