Active Community

Wanneer mensen zich verbinden met elkaar, staan ze sterker. Ze ontwikkelen meer veerkracht. Onderzoek heeft aangewezen dat ‘een getuige’ hebben voor je projecten, plannen en dromen de kans tot slagen verdrievoudigt. In Active Community zijn we elkaars getuigen en bevragers. We zijn elkaars hefboom om sneller nieuwe stappen te durven zetten op weg naar ons waarachtig geluk. We dragen samen met anderen meer zorg voor onze omgeving. We verbinden ons met een ruim netwerk van tochtgenoten.

Actief Burgerschap

Wie zich engageert in Active Community verbindt zich vanuit de stilte met zijn buurt, zijn streek. Het is een nieuwe vorm van actief burgerschap. We dragen hier in verbinding met anderen zorg voor de wereld die ons omringt, de aarde die om heling vraagt, de mensen die zoekende zijn in deze moeilijke transitietijden.

 

Hoe neem je concreet deel aan Active Community?

  • Engageer jezelf om op je eigen manier blijvend te werken aan je groeiproces in verbinding en respect met anderen.
  • Draag zorg voor je omgeving, je gemeenschap, de wereld en de aarde op een manier die verbonden is met je innerlijke ontplooiing.
  • Mediteer regelmatig in functie van je mogelijkheden en behoeften.
  • Deel je enthousiasme voor dit project met anderen en word Timotheus-ambassadeur, bijvoorbeeld door onze berichten en activiteiten via Facebook en/of LinkedIn te delen met je vrienden, de Timotheus e-nieuwsbrief via email te verspreiden naar je netwerk en/of vooral mensen hierover ‘live’ aan te spreken en te inspireren.

 

Activiteiten

Er worden over heel Vlaanderen bijeenkomsten georganiseerd. Zo zijn er Sit-ins (meditatiebijeenkomsten in huiselijke kring), Walk-ins (wandelmeditaties in de natuur) en Gatherings (regionale thema-avonden in meditatie en transformatie).

 

Active Community netwerk

Wil je deel uitmaken van de Active Community?schema intuitieve ontwikkeling


ons aanbod

Je vind hier op chronologische volgorde de lijst van alle activiteiten binnen het Active Community netwerk.

Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!Over ons

Timotheus is een lerende beweging die mensen bijeenbrengt en vormt om vanuit hun innerlijke ruimte en intuïtieve intelligentie hun talenten te ontwikkelen. Timotheus roept mensen op om vanuit intrinsieke bewogenheid, verantwoordelijkheid op te nemen en zich actief onderzoekend en bewustzijnsverruimend, te engageren in hun kleine gemeenschap, de brede samenleving en een wereld in transitie.  Het uiteindelijke doel is een multidimensionele en ethische samenleving die ruimte laat voor zowel de mentale ratio als voor ‘het supra-mentale’ - of dat wat het mentale overstijgt - waarin burgers co-creatief en zelfbewust zin geven aan een goed en harmonieus samenleven.Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Inloggen >

Privacy verklaring >