logo
U bent hier: Timotheus Project > Blog > Artikel
Wat er leeft bij Timotheus

In deze rubriek willen we jou regelmatig op de hoogte houden van het ‘achtergrondnieuws’ van het Timotheus Project.

 

Terwijl de verschillende groepen Intuïtieve ontwikkeling in het hele land hun jaarcursus aan het afronden zijn, maakt de natuur zich klaar voor de zomer. Ook in de Kluizerij in Affligem maakt de natuur zich op voor het mooiste moment van het jaar. Wie deze dagen stilletjes in het bos wandelt, komt er steeds een jong reetje tegen.

 

Kom je meegenieten van de mooie natuur in de Kluizerij op de zomerzonnewende van 20 juni? Of neem je deel aan één van onze zomeractiviteiten in de Kluizerij? Dagen voor de aarde, de creatiematrix of gewoon wat vakantie nemen met het aanbod ontstressen, onthaasten en genieten.

 

In de zomer zijn weer een heel aantal zomerklassen gepland en ook een aantal nieuwe energetische exploraties, samen met Joël. Deze week wordt het tijdschrift Timotheus verzonden en daarin vind je alle info.

 

EPEPA

We zijn dit jaar weer erg fier dat negentien cursisten bij Epeca afstuderen in Psycho-energetica – zes coaches, zeven leaders en zeven Master Practitioners. Daarnaast studeren zo’n 21 cursisten af als Practitioner. Op zondag 14 juni brengen de laatste jaars hun eindwerk in de Kluizerij.

 

In de coulissen werkten we de laatste maanden hard aan de vernieuwde opleiding van Psycho-energetica. Deze start vanaf september 2015. Het wordt een opleiding die nog beter inspeelt op de geest van deze veranderde tijden. De focus zal nog meer gaan liggen op het oefenen van de psycho-energetische vaardigheden in de beroepscontext.
Alle info over de vernieuwde opleiding vind je op de website van Epeca

 

HOPE

Een aantal weken geleden mochten dertien HOPE-facilitators afstuderen na een intens traject van ten minste drie maanden. We zijn trouwens bijzonder blij met de grote belangstelling voor dit nieuwe project in Timotheus. Sinds januari zijn er 190 mensen die deelnamen aan de ‘intensive’ dagen. Daarvan namen tot op heden 178 cursisten deel aan de selfcoaching 21 dagen en nog heel wat cursisten bereiden zich voor om af te studeren als HOPE-facilitator. Maandelijks komen in de verschillende regio’s mensen samen in een Sit’in. Dit stemt ons allemaal erg hoopvol. In het najaar voorzien we nieuwe stappen in dit erg boeiende project. 

 

Voordrachten

De laatste weken werden we ook verwend met mooi bezoek. Dr Laskow kwam ons recht vanuit Zwitserland een inspirerende voordracht geven rond het thema: the art and science of healing. Hoewel hij de voordracht alleen in het Engels gaf, hadden we toch een dertigtal enthousiaste aanwezigen. Ook het pianoconcert van Steven Vrancken inspireerde heel wat mensen in Antwerpen.

 

In de winter mochten we zowel in Affligem als Antwerpen Jan De Cock beluisteren rond zijn nieuwe boek: Hotel Pardon. Vernieuwend waren de voordrachten van Marleen en Rebecca rond de Noorse mythologie. Zij beloven ons trouwens een vervolg binnen een aantal maanden. Dr. Jan Raes bracht in het begin van dit jaar tevens een boeiende voordracht rond Veerkracht.

 

Exploraties

Tijdens de paasvakantie mochten we in Cornwall een indringende ervaring beleven in de verbinding met de natuurwezens. Het weer was helemaal mee en wie naar de kaft van ons nieuw Timotheus-tijdschrift kijkt, zal merken wat voor prachtige landschappen we mochten aanschouwen tijdens de reis. Wegens de grote belangstelling en het enthousiasme van de reizigers dit jaar plannen we een nieuwe reis in de paasvakantie van volgend jaar.

 

Na de exploratie van graalstad Brugge bracht onze tocht ons verder in Gent in de Lente. Ook daar hadden we mooi weer en lekkere Gentse waterzooi. Maar de crypte van St.-Baafs zindert vandaag nog altijd na na ons energetisch bezoek. In de zomer verkennen we deze graal of koningslijn verder via Asse en Affligem om dan in het najaar Brussel te verkennen.

 

Niet te vergeten

De cursisten van Epeca (derde en vierde jaar) mochten dit jaar weer genieten van de wijsheid en de ervaring van Jan Akkermans met het Enneagram. Ook in Mol volgde een grote groep enthousiaste cursisten gedurende verschillende weken de cursus. Binnen StER (de afdeling van Timotheus die werkt rond stervensbegeleiding en rouwen) volgden een aantal mensen een mooi traject als verdieping en verruiming na de twee weekends stervensbegeleiding die ze in het najaar volgden. Ook de lichtcirkels in Antwerpen en Oost Vlaanderen blijven mensen bezielen. De mooie cursus rond emoties, opgebouwd rond het boek van Tinne De Winter, mocht ook op belangstelling rekenen. In de lente was er geen zweethut, maar in het putteke van de winter was een grote groep mannen bijeen ondanks kou en regen.

 

Intuïtieve Ontwikkeling

Tijdens de zomer zetten we in de coulissen de laatste hand aan het vernieuwde tweede jaar Intuïtieve Ontwikkeling. Ook hier werken we intensief aan een nieuwe geactualiseerde versie. Voor de overheid moet Timotheus als gespecialiseerde vormingsinstelling om de vijf jaar een uitgebreid beleidsplan schrijven. Voor 1 oktober wordt dit nieuwe plan verwacht en we zullen dus in de volgende weken nog heel veel mensen (cursisten, lesgevers, leden van de algemene vergadering, raad van bestuur, secretariaat) mobiliseren om samen dit nieuwe beleidsplan vorm te geven.

 

Ondertussen wensen we je een inspirerende zomer toe vol zon en ontspanning!
Het Timotheus-team 


Blog,

Recente posts
Zen worden en zijn
Familiegeschiedenis