logo
U bent hier: Timotheus Project > Blog > Artikel
Geduld

Wanneer ik de laatste maanden tijd neem om te Googlen rond het thema ‘innerlijke groei’, valt me telkens weer op hoe de aankondigingsteksten in een korte tijd directe resultaten beloven. De laatste titel die ik hierrond ontdekte, was een cursus uit Nederland met als titel: ‘Verlicht worden in twee dagen’.


We leven inderdaad in een wereld waar alles snel en efficiënt, onmiddellijk en direct resultaat moet opleveren. Maar gelden dezezelfde criteria voor het innerlijke groeiproces van onze ziel?

 

In de wereld van de ziel is het alsof er andere wetten gelden waarin hulpbronnen als geduld, vertrouwen en doorzettingsvermogen best van pas komen. Het leren gehoor geven aan de signalen van onze ziel vraagt veel tijd waarin snelle benaderingen van buitenaf soms eerder afremmen dan vooruit stuwen. Wanneer ikzelf eerlijk terugkijk op mijn eigen innerlijke weg in deze laatste twintig jaar, merk ik hoe een mens graag vasthoudt aan zijn overtuigingen. Nieuwe soms baanbrekende gedachtegangen stoten op de overheersing van eigen emoties en vooral oude collectieve overtuigingen van onze rationele wereld.


Oei, wat gaan mensen wel denken als ik deze gedachtegang als een nieuw spoor in mijn leven ga vorm geven? De alignering tussen de impulsen van onze ziel, onze overtuigingen, onze emoties en last but not least ons lichaam is per definitie een proces van lange adem. Dit te weten in tijden van snelle oplossingen en doorbraken is een geruststelling. 

 

Zullen we verder oefenen om hulpbronnen als geduld, vertrouwen en doorzettingsvermogen in ons leven voldoende aanwezig te brengen?

 


Blog,

Recente posts
Zen worden en zijn
Familiegeschiedenis