logo
U bent hier: Timotheus Project > Blog > Artikel
Moed

Toen ik tijdens de vakantie wat tijd nam om de evaluaties van de cursisten ‘intuitieve ontwikkeling’ door te nemen, viel me een uitspraak van Bert (cursist eerste jaar) meteen op. Hij schrijft:

 

“Deze cursus is voor mij persoonlijk vooral een opwekking tot moed geweest, namelijk de moed om totaal mezelf te worden in een wereld die zich nog aan alle kanten verzet tegen het nieuwe”.

 

In de futurologie spreekt men tegenwoordig van Change Agents. Het zijn personen die zich inzetten voor een nieuwe wereld, die menselijker, vollediger, creatiever is. Misschien is de cursus “Intuitieve Ontwikkeling” meer een handleiding voor de Change Agents die we in deze wereld in verandering alvast zijn. Want de meesten van ons zijn er diep van overtuigd: ‘zonder totale vernieuwing en integratie is er geen toekomst voor de mensheid meer’.

Groeiende betrokkenheid

Meer en meer mensen ondergaan momenteel een diepgaande persoonlijke bewuszijnsverandering. Er is een groeiend besef van ecologische waarden, toenemende belangstelling voor zingeving, spiritualteit, holistische gezondheid en alternatieve opvoeding. Er is een sterk mondiaal besef en een groeiende betrokkenheid bij alles wat er in de wereld gebeurt.

 

Toen aan het begin van de vorige eeuw de pioniers van de kwantumfysica doordrongen in het hart van de materie, stonden ze versteld van wat zij zagen. Ze ontdekten dat de meest elementaire bouwstenen van de materie zich soms gedroegen als deeltjes, dan weer als golven en soms als beide tegelijk. Ze kwamen in alle mogelijke toestanden tegelijk voor, totdat ze door ons werden waargenomen of gemeten. Op dat moment veranderden ze in iets concreets.

 

Degene die observeerde bepaalde dus ‘wat’ hij observeerde. Als hij ervan uitging dat het licht bestond uit deeltjes, nam hij deeltjes waar. Ging hij van lichtgolven uit, dan waren er golven. Het golf/deeltje-dualisme is een van de merkwaardigste dingen in de kwantummechanica. Er is noch een golf, noch een deeltje. De wiskundige beschrijving uit de kwantummechanica laat in het midden wat er precies is. Op het meest elementaire niveau blijkt niets vast te staan. Er is slechts sprake van oneindig veel mogelijkheden.

 

De onderzoekers kwamen tot de verbijsterende conclusie dat bewustzijn werkelijkheid creëert. Experimenten bewezen keer op keer dat ons bewustzijn de wereld vastlegt. Alles bestaat uit een zinderende zee van energie en informatie.

Onze overtuiging creëert de werkelijkheid

De kwantummechanica is een van de best onderzochte wetenschappelijke theorieen. Elke keer bewijzen nieuwe experimenten haar gelijk en tot nu toe heeft geen enkel experiment het tegendeeI bewezen. De implicaties hiervan zijn enorm. Als onze overtuiging, verwachting en intentie de werkelijkheid creëren, betekent dit dat wij niet alleen een grote verantwoordelijkheid hebben voor wat wij doen, maar nog meer voor wat wij denken, de manier waarop we ons voelen en onze intenties neerzetten.

 

Deze ontwikkeling van ons menselijke bewustzijn met zijn ongekende mogelijk- heden heeft grote gevolgen. Ze kan leiden naar een doorbraak in een volgende fase in de evolutie van ons menszijn en zal de verdere toekomst van de aarde bepalen.

 

Zullen we samen met velen onze moed verzamelen? De moed om totaal onszelf te worden in een wereld die zich nog aan alle kanten verzet tegen het nieuwe. Voel jij je mee met ons Change Agent worden voor een nieuwe toekomst voor de wereld van morgen?

Philippe Vandevorst


Blog,

Recente posts
Zen worden en zijn
Familiegeschiedenis