logo
U bent hier: Timotheus Intuïtie > Agenda > Gathering
Gathering

                                                                                                                                              INSCHRIJVEN

Gathering betekent: verzamelen, oogsten. Het staat hier voor het bundelen van onze krachten en daardoor het verwezenlijken van groei in onszelf en de samenleving.

In een Gathering (1 keer per maand in je regio) werken we een drietal uurtjes meestal tussen 19.30 u en 22.30 u. Een ervaren lesgever begeleidt de Gathering.

Wat mag je verwachten?

Tijdens een Gathering werken we na de meditatieve oefening en een korte pauze rond een specifiek thema dat maandelijks landelijk via een webinar wordt ingeleid. De centrale vraag tijdens deze avond is:

“Hoe kunnen we op een nieuwe manier de hinderpalen en uitdagingen in ons leven gebruiken als een hefboom om dieper te groeien?”

Wat zijn de thema's?

We zoeken samen naar creatieve en eenvoudige antwoorden voor onszelf rond thema’s als:

  • zingeving
  • relaties
  • opvoeding
  • gezondheid
  • werk
  • ecologie
  • wereldvrede
  • maatschappelijke betrokkenheid.

Als ‘Hoeders van onze omgeving’ ondersteunen we elkaar ieder op zijn/haar weg en dragen we samen meer zorg voor onze buurt, ons dorp, onze stad, onze streek. De thema’s en webinar voor elke maand worden telkens aangekondigd op onze website en in de e-nieuwsbrief.

 

                                                                                                                                               INSCHRIJVEN

 

Thema juni 2017

Hoe richt ik mijn aandacht, hoe besteed ik mijn energie bewust
Over meer focussen en minder dobberen van de ene actie naar de andere.

Er zijn maar weinig mensen bezig om hun aandacht doelbewust te richten. Vaak dobberen we ongericht door de dag heen, voortbewogen door stromingen waar we via via in terechtkomen. 
Om een uur of acht 's ochtends begin ik te werken en wil ik even iets veranderen aan een tekst op onze website. Maar wat blijkt: ik heb het juiste wachtwoord niet. Dus zoek ik eerst even een document op waar ik dat wachtwoord kan vinden. Op zoek naar dat document kom ik twee mailtjes tegen die ik nodig moet beantwoorden, dus dat doe ik eerst. 
Dan vind ik het wachtwoord waar ik naar op zoek was. Op weg naar de betreffende pagina op de website, kom ik langs de lijst van recente tweets. Dat brengt mij op een idee. Gisteren heb ik een prachtig citaat van Bruce Lee gezien, dat ik eigenlijk wilde tweeten. Dus ga ik terug naar de website waar ik dat citaat had gevonden. Ik open mijn twitterlijst om een nieuwe tweet in te geven. Daar valt mij een storende typefout op in een van de tweets die al op de lijst staan. Die corrigeer ik eerst. Daarna ga ik weer terug naar de website waar ik dat mooie citaat had gevonden. Daar kom ik een link naar een andere website tegen, waarvan ik helemaal niet wist dat hij bestond! Hee, dat is interessant! Maar ik moet wel eerst lid worden, dus ik zoek even mijn creditcard op in mijn andere colbertje.... En zo ben ik al anderhalf uur bezig, wanneer ik me `In een conflict tussen de afvraag: Wat ging ik ook alweer doen? Soms weet ik het echt niet meer. Je begint met een duidelijke wil en de verbeelding, zal focus, maar al snel rol je van het één in het ander. de verbeelding winnen: En dan heb ik het nog niet eens over mensen die ondertussen bellen of langskomen. Dus dat komt er ook nog eens bij: niet alleen kun je je energie maar een keer uitgeven, er zijn dankzij onze moderne informatietechnologie, hoe fantastisch die ook is, ook nog eens eindeloos veel dingen die onze aandacht vragen. Dus de vraag: `hoe richt ik mijn aandacht, hoe besteed ik mijn energie bewust', is actueler dan ooit.

 

Thema juli en augustus.

De gatherings lopen verder door in de zomer in Antwerpen en Brugge.
In de andere regio’s starten we opnieuw in september.
In de zomer hebben we geen vast thema wel een diepte meditatie met een speciale healingsoefening.
We delen verder samen met de deelnemers de thema’s die ons op dat ogenblik bezig houden en maken een helende beweging hierrond.
 

KAART

IN JOUW REGIO

IN JOUW REGIO

Gatherings vinden plaats over heel Vlaanderen en in Brussel.

Klik op de locatie in de kaart voor alle data en inschrijving.