logo
U bent hier: Epeca > Agenda > Opleidingsjaren > Master Practitioner
Master Practitioner

inschrijven

Het Engelse woord ‘practitioner’ in deze benaming benadrukt het zelf kunnen toepassen: het beoefenen en nuttig integreren in je eigen leven, in je bestaande werkveld of in je sociale omgeving. De opleiding tot ‘master practitioner’ loopt over twee jaar, nadat je het  jaar Psycho-energetisch Practitioner gevolgd en het certificaat behaald hebt. Het telt ieder jaar een startdag, vier themaweekends, vier integratiedagen (met feedback en supervisie) en een evaluatiedag. 

Elk themaweekend is zo opgebouwd, dat je alle vaardigheden volledig kunt integreren. Vandaar dat je doorheen het lesproces steeds vijf fases herkent, zijnde de verkenning, het kennen, het kunnen, het zijn en het actief toepassen. Via oefeningen 'verkennen' we het aangebrachte thema. Op deze ervaring volgt de verdieping naar het ‘kennen’ waarbij we meer cognitieve achtergrond informatie geven over de ervaring. We verdiepen verder via oefening waarbij we in een opleidingsomgeving toetsen of je de aangeleerde vaardigheden écht ‘kunnen’ toepassen. Deze toepassing leidt dan vaak tot een subtiele identiteitsshift: ‘ik ben meer dan ik tot hiertoe dacht te zijn’. Hier komen we duidelijk bij het verdiepte niveau van ‘zijn’. De laatste fase stimuleert naar de ‘actieve toepassing’ in het dagelijks werkveld, waarbij het in de omgeving duidelijk wordt dat je een vernieuwde impact hebt op het leven.

Tijdens de integratiedagen oefenen we de aangeleerde vaardigheden. In de ochtend ligt de nadruk op het toepassen van het themaweekend in jouw eigen leven en in je coaching. In de namiddag komen de coaching-vaardigheden aan bod. Daarbovenop is er telkens op zaterdagavond supervisie in kleine groep. Dit geeft je de kans om jouw eigen proces toe te lichten of persoonlijke feedback te ontvangen van de andere deelnemers.

Je brengt na elk weekend verslag uit over je ervaringen en leerpunten. Jouw vorderingen bespreek je regelmatig tijdens de supervisiebijeenkomst. 

Doorheen het jaar zijn in het opleidingstraject twee bijkomende individuele coaching-momenten voorzien met een staflid rond je persoonlijke vorderingen doorheen de opleiding.

In kleine maandelijkse huiswerkgroepen worden de verslagen van de weekends besproken, de aangeleerde vaardigheden ingeoefend en ondersteun je elkaar in jullie proces. Deze groepen vorm je samen met je collega cursisten tijdens of direct na de startdag.

 

Certificaat:

Bij Psycho-energetisch Master Practitioner ligt het accent op het leren ontwikkelen en creëren van nieuwe multi-dimensionele modellen en/of toepassingsvelden. Daarom wordt het certificaat toegekend aan de cursisten die, naast het volgen van de twee cursusjaren, een creatieve, innovatieve presentatie en schriftelijk verslag van een psycho-energetisch project toegepast in hun beroepsdomein presenteren. 

 

Deelnamevoorwaarde:
Het certificaat 'Psycho-energetisch Practitioner' behaald hebben.


Wanneer:

Je vind de data en de lesthema's als je via 'inschrijven', je groep naar keuze en dan 'cursusschema' aanklikt.

 

Waar:

De Kluizerij (Aalsterse dreef/Affligemdreef 1, Affligem)

 

Cursusprijs:

2.399 euro (2.299 euro bij betaling voor 15/7)
(inclusief 2 individuele supervisiegesprekken, cursusnota’s, maaltijden en koffiepauzes)

 

Nota:

Contacteer het secretariaat voor een alternatief betalingsplan indien het moeilijk is om de bijdrage in éénmaal te betalen.

 

Opties:

Indien je wenst te overnachten tijdens de 4 weekends in De Kluizerij, maak je keuze:

  • in tweepersoonskamer met ontbijt: 150 euro
  • in single kamer met ontbijt: 250 euro

 

inschrijven