logo
U bent hier: Epeca > Agenda > Leader
Master Leader

inschrijven

Het accent ligt op het ontwikkelen van psycho-energetische vaardigheden voor alle mensen die groepen (bijv. een organisatie, een team, een bedrijf of een school) psycho-energetisch willen leren aansturen. De opleiding tot ‘psycho-energetisch master leader’ loopt over  twee jaar, nadat je het eerste jaar Psycho-energetica (Psycho-energetisch Practitioner) gevolgd hebt. Het telt ieder jaar een startdag, 4 themaweekends, 4 integratiedagen (met feedback en supervisie), 2 leadership-weekends, 1 leadership-trainingsdag  en een evaluatiedag. 
 
Elk themaweekend is zo opgebouwd, dat je alle vaardigheden volledig kunt integreren. Vandaar dat je doorheen het lesproces steeds vijf fases herkent, zijnde de verkenning, het kennen, het kunnen, het zijn en het actief toepassen. Via oefeningen 'verkennen' we het aangebrachte thema. Op deze ervaring volgt de verdieping naar het ‘kennen’ waarbij we meer cognitieve achtergrond informatie geven over de ervaring. We verdiepen verder via oefening waarbij we in een opleidingsomgeving toetsen of je de aangeleerde vaardigheden écht ‘kunnen’ toepassen. Deze toepassing leidt dan vaak tot een subtiele identiteitsshift: ‘ik ben meer dan ik tot hiertoe dacht te zijn’. Hier komen we duidelijk bij het verdiepte niveau van ‘zijn’. De laatste fase stimuleert naar de ‘actieve toepassing’ in het dagelijks werkveld, waarbij het in de omgeving duidelijk wordt dat je een vernieuwde impact hebt op het leven.

Bij de leadership-weekends worden vaardigheden en modellen aangereikt voor het begeleiden van groepen. Tijdens de leadership-trainingsdag worden die vaardigheden verder ingeoefend.

Tijdens de integratiedagen oefenen we de aangeleerde vaardigheden. In de ochtend ligt de nadruk op het toepassen van het themaweekend in jouw eigen leven en in het begeleiden van groepen. In de namiddag komen de leadership-vaardigheden aan bod. Daarbovenop is er telkens op zaterdagavond supervisie in kleine groep. Dit geeft je de kans om jouw eigen proces toe te lichten of persoonlijke feedback te ontvangen van de andere deelnemers.

Je brengt na elk weekend verslag uit over je ervaringen en leerpunten. Jouw vorderingen bespreek je regelmatig tijdens de supervisiebijeenkomst. 
 
Doorheen het jaar zijn in het opleidingstraject twee bijkomende individuele coaching-momenten voorzien met een staflid rond je persoonlijke vorderingen doorheen de opleiding.

In kleine maandelijkse huiswerkgroepen worden de verslagen van de weekends besproken, de aangeleerde vaardigheden ingeoefend en ondersteun je elkaar in jullie proces. Deze groepen vorm je samen met je collega cursisten tijdens of direct na de startdag.

 

Certificaat:

Je ontvangt een certificaat, indien je naast het volgen van de twee cursusjaren en een positieve evaluatie, een publieke presentatie verzorgt en een schriftelijk verslag maakt van een psycho-energetisch project, dat je zelf met een groep hebt afgelegd.

 

Deelnamevoorwaarde:

Het getuigschrift van Psycho-energetisch Practitioner behaald hebben. Dit ontvang je als je het eerste jaar Psycho-energetica met vrucht beëindigd hebt.
 

Wanneer:

Je vind de data en de lesthema's als je via 'inschrijven', je groep naar keuze en dan 'cursusschema' aanklikt.

 

Waar:

De Kluizerij (Aalsterse dreef 1, Affligem)

 

Cursusprijs:

3.150 euro (2.999 euro bij betaling voor 15/7)
(inclusief 2 individuele supervisiegesprekken, cursusnota’s, maaltijden en koffiepauzes)

 

Nota:

Contacteer het secretariaat voor een alternatief betalingsplan indien het moeilijk is om de bijdrage in éénmaal te betalen.

 

Opties:

Indien je wenst te overnachten tijdens de 4 weekends in De Kluizerij, maak je keuze:

  • in tweepersoonskamer met ontbijt: 225 euro
  • in single kamer met ontbijt: 375 euro

inschrijven